Foto: Wikipedia Commons

Sjekk Hockey-Pelles SHL-tips

Vår svenske hockeyekspert har analysert fredagens matcher.

Kommersielt

Örebro - Skellefteå (12. plass - 1. plass)
Örebro har slitt lenge, og nylig skiftet klubben trener. Har imidlertid hevet spillet noe de siste ukene og gjorde det bra mot HV 71 sist, selv om det ble tap. Var det beste laget i store deler av matchen. Det begynner å lysne på skadefronten.

Skellefteå gikk tidlig opp til 3-0 borte mot Brynäs sist, og jeg satt med en følelse av at nesten ble for enkelt. Deretter la laget seg bakover på banen og pådro seg flere unødvendige og dyre utvisninger. Skellefteå skulle aldri ha avgitt poeng i den matchen, og innsatsen var rett og slett for slurvete.

Det hadde nesten vært bedre for Örebro om Skellefteå hadde vunnet sist. Det er gode sjanser for B her dersom Skellefteå tar kampen på alvor. Men 1,60 i odds? Nja ...

Odds på matchen: 3,65 - 4,00 - 1,60

HV 71 - Färjestad (10. plass - 8. plass)
HV 71 har fått inn flere forsterkninger og ser ba ut – på papiret ... På isen har man imidlertid fortsatt en del å ta tak i. Vant riktig nok sist, men man kan ikke være fornøyd med prestasjonen. På hjemmebane mot tabelljumboen Örebro skal ikke målvakten Gustaf Wesslau behøve å treffe på over 30 skudd.

Det positive var at man klarte å gå seirende ut av oppgjøret. For noen uker siden hadde laget tapt en tilsvarende match. Troppen blir stadig mer skadefri.

Färjestad spilte ikke bra mot Brynäs. Gjorde det bedre mot AIK (2–1) sist. Med tanke på antall målsjanser burde seieren vært større.

Jeg regner med at HV 71 hever seg i kveld. Färjestad vet man aldri helt hvor man har.

H til 2,05 lokker mest.

Odds på matchen: 2,05 - 3,75 - 2,55

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus