*Nettavisen* Sportspill.

Sjur Røthe er ikke sjanseløs

Sjur Røthe er en spennende outsider i årets Tour de Ski. Foto: Marit Hommedal / Scanpix

12 ganger pengene på at Sjur Røhte vinner Tour de Ski er så bra odds, at Nettavisen lanserer vinnerspill på den formsterke vossingen.

02.01.15 15:01

Sportsspills meny fredag:
Tour De Ski: Bjørgen til over to ganger pengene
V64 Bergsåker: Millionjackpot og banker i bånn
V75 Biri lørdag: Jackpot med Jerven
V65 Jarlsberg: Sally viser vei


Lørdag braker det løs i Tour de Ski med prolog i Oberstdorf. Norsk Tipping har satt opp odsspill på prologen og sammenlagtvinner (klikk på fanen Langrenn), og de norske utøverne dominerer listen stort.

Tour de Ski-tips: Sjur Røthe vinner sammenlagt til 12 i odds

I herreklassen er tittelforsvarer Martin Johnsrud Sundby favoritt som sammenlagtvinner med 2,05 i odds. Deretter følger Dario Cologna (2,85 i odds), forrige års bronsevinner, Petter Northug (5,00), og sølvvinneren fra i fjor, Chris Jespersen (5,50).

Om det er kun to stykker som kan vinne jenteklassen, er det flere om beinet i herreklassen. Nå har riktignok en av outsideren til sammenlagttittelen, russiske Alexander Legkov, meldt sykdomsavbud fredag og kommer ikke til start. Da øker selvsagt sjansene for norsk sammenlagtseier og vi lanserer en skikkelig frekkis, da dette tross alt handler om odds.

Vossingen Sjur Røthe meldte så sent som i begynnelsen av desember at han ikke kom til å satse på årets utgave av Tour De Ski, men etter noen strålende løp under minitouren på Lillehammer første uken i desember og en svært oppløftende 4, plass på 15 km fri i Davos 13. desember, har Røthe gjort tvert om.

Det er det to grunner til, prestasjonene på Lillehammer og Davos har gjort at vossingen garantert har sikret seg plass på laget til VM i Falun i slutten av februar, og den andre grunnen er selvsagt at Sjur tror han kan havne på pallen. I fjor endte Sjur på 4, plass, fattige seks sekunder fra Petter Northug på 3. plass. I selve monsterbakken hadde Sjur fjerde beste tid.

I fjorårets utgave var det sprinter inne i Tour-programmet, i år er det kun en. I tillegg er alle spesialsprinterne i verden opptatt med Skandinavisk Cup i VM-løypene i Falun neste helg. Det betyr at Sjur har større muligheter i sprintdistansen og det de øvrige distansene behersker Sjur godt.

Det er kanskje langsøkt å tro på at Sjur Røthe kan vinne hele Tour De Ski i år, men til 12 ganger pengene må det være verd å sette penger på at Sjur Røthe vinner Tour'en sammenlagt.

Vi sier bare god fornøyelse og lover at vi følger Touren tett den neste drøye uken og at vi vil lansere diverse duell-spill på enkeltdistansene.

Klikk her for å spille på Sjur Røthe til 12 i odds.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag