Den franske landslagsspilleren Blaise Matuidi (til høyre) er en av flere PSG-profiler som enten er skadet eller usikre til kveldens kamp mot Chelsea.
Den franske landslagsspilleren Blaise Matuidi (til høyre) er en av flere PSG-profiler som enten er skadet eller usikre til kveldens kamp mot Chelsea. Foto: Benoit Tessier (Reuters / NTB scanpix)

Skadekrise før Chelsa-kampen

PSG avsluttet med ni spillere i helgen og stiller med mange fravær i kveldens CL-match.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill tirsdag:
Dagens
dobbel: Ny målfest med Bayern?
V4 Halmstad:
Vrien lunsjomgang
V5 Jarlsberg:
Vi jakter på ny opptur

Tirsdagens langoddsprogram består blant annet av kamper fra åttedelsfinalen i Champions League, Championship, League One, Get-ligaen, SHL og NHL.

Her finner du langoddsprogrammet for desktop.

Her finner du langoddsprogrammet for mobil.

Dagens oddstips

Paris Saint-Germain - Chelsea U


Så er det endelig duket for sluttspillet i Champions League, og vi får en godbit allerede i den første dagen med åttedelsfinaler.

PSG og Chelsea møttes i CL også forrige sesong. Da gikk Chelsea videre til semifinalen med 1-3-tap borte og 2-0-seier hjemme.

PSG hadde få problemer med å ta seg videre fra gruppe F, men var to poeng bak Barcelona og har dermed trukket en gruppevinner i den første sluttspillrunden. Vant samtlige hjemmekamper i grunnspillet, inkludert 3-2-seier over Barcelona.

Kunne ha kommet opp på á poeng med serieleder Lyon i den hjemlige ligaen lørdag, men rotet på utrolig vis bort en 2-0-ledelse i sluttminuttene hjemme mot Caen og måtte nøye seg med 2-2.

Yohan Cabaye, Serge Aurier og Marquinhos skadet seg mot Caen, noe som førte til at PSG avsluttet kampen med ni spillere. De to førstnevnte rekker ikke kveldens kamp, men det er håp om at Marquinhos blir klar. I tillegg er Thiago Motta, Blaise Matuidi og Javier Pastore usikre. Lucas er uaktuell.

Chelsea tapte ikke en eneste kamp (4-2-0) i en nokså enkel pulje i gruppespillet og tok en komfortabel seier foran Schalke. Leder Premier League med sju poeng på Manchester City etter 1-0-seieren over Everton for halvannen uke siden.

For nøyaktig en måned siden knuste Chelsea Swansea 5-0 på bortebane. Siden den gang har laget spilt seks kamper uten å imponere nevneverdig rent spillemessig.

I seriekampen mot Manchester City på Stamford Bridge var taktikken å forsvare seg til uavgjort, og Chelsea måtte virkelig slite i to kamper + ekstraomganger for å slå Liverpool ut av ligacupen. I FA-cupen ble det et særdeles pinlig sorti på hjemmebane mot Bradford. De to siste seriekampene har endt med ettmålsseiere over Everton og Aston Villa, også det uten å briljere.

Chelsea får tilbake toppscorer Diego Costa til denne kampen. Det er en spiller laget virkelig har savnet i de siste seriekampene, for de andre spissene i troppen holder rett og slett ikke det nivået som kreves på det nivået Chelsea ønsker å være. Costa har imidlertid ikke spilt toppfotball på tre uker, og manager José Mourinho har uttalt at han frykter at 26-åringen er litt rusten.

Oscar trøbler litt med en muskelskade, men ser ut til å bli klar. John Obi Mikel er dermed eneste fravær.

Norsk Tipping har satt oddsen til 2,60 – 3,10 – 2,50 på matchen. I utgangspunktet går det an å argumentere for samtlige tre utfall:

H: PSG har nok klassespillere til å hamle opp med hvilket som helst lag på hjemmebane, og franskmennene vant 3-1 over Chelsea her for ti måneder siden. U: Mourinho er en taktisk mester som er i stand til å skaffe et bra resultat uansett hvor godt laget spiller, og uavgjort vil være et flott utgangspunkt før returkampen. B: PSG stiller klart svekket i kveld og har heller ikke vært på samme nivå denne sesongen som de siste årene. Tryllekunstneren Zlatan Ibrahimovic har vært mye skadet denne sesongen og er på ingen måte i toppform.

Uavgjort er på ingen måte et utenkelig resultat, og oddsen er klart høyest av de tre alternativene. Vi spiller U til 3,10 i odds.