Cristiano Ronaldo og Gareth Bale har scoret 19 mål til sammen i Champions League denne sesongen. Forhåpentligvis får vi se begge i aksjon for Real Madrid i kveld.
Cristiano Ronaldo og Gareth Bale har scoret 19 mål til sammen i Champions League denne sesongen. Forhåpentligvis får vi se begge i aksjon for Real Madrid i kveld. Foto: Paul White (Ap)

Skal gi Bayern Real bank

Vi setter pengene på Real Madrid i kveldens drømmesemifinale.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill onsdag:
V4 og V5 Jägersro galopp:
Niels drar til Malmö
V5 Charlottenlund:Vrient tross tynne felter

Champions League-oppgjøret mellom Real Madrid og Bayern München er onsdagens mest spennende oppgjør på oddsprogrammet, men vi kan også spille på objekter fra blant annet Ligue 1, hockeylandskamp mellom Sverige og Norge og sluttspillet i Postenligaen.

Dagens spill
Real Madrid – Bayern München H 2,20

Mange fotballentusiaster skulle ønske at dette oppgjøret var selve finalen i Champions League, men vi kan uansett glede oss over to fantastiske semifinaler i Madrid og München.

Det store spørsmålet før kveldens kamp er om Cristiano Ronaldo erklæres hundre prosent frisk slik at vi får se ham i startoppstillingen til hjemmelaget. Portugiseren har slitt med en strekk- og kneskade i det siste, men hadde en gode treninger med lagkameratene både mandag og tirsdag. Gareth Bale er klar etter å ha vært litt småsyk i det siste. Skulle Ronaldo spille, vil begge lag kunne stille med sine beste spillere.

Real klarte seg uansett bra uten Ronaldo i cupfinalen mot Barcelona nylig, og seiersmålet til Bale var av det utsøkte slaget. Bortekampen i kvartfinalen i CL mot Borussia Dortmund var imidlertid langt under pari, og trener Carlo Ancelotti er smertelig klar over at laget trenger et godt utgangspunkt før returkampen i München om seks dager.

Bayern fremstod som verdens beste klubblag i to tredeler av sesongen, men laget har ikke vist samme nivå etter at de ble seriemestere rekordtidlig i vinter. På de siste fire seriekampene har de seiersvante stjernene bare tatt fire poeng, og i kvartfinalene mot kjempeskuffelsen Manchester United viste laget bare i perioder det blendende angrepsspillet vi lar oss begeistre av når alt stemmer for tyskerne.

Dette er to lag som er kjent for offensiv fotball, og oppgjøret kan fort gå til over 2,5 mål. Vi synes imidlertid oddsen på dette spillet (1,65) er litt for lavt.

Når to så sterke lag møtes i en så viktig kamp kan man i utgangspunktet argumentere for både H, U og B. Når vi faller ned på hjemmeseier i dagens tips skyldes det fire ting:

1. Real kommer til å få det meget hett i returkampen og må satse alt på seier i kveld for å skaffe seg et godt utgangspunkt. På Santiago Bernabeu spiller spanjolene alltid med selvtillit.

2. Bayern ønsker selvsagt også å sikre seg et så godt resultat som mulig i kveld, men et ettmålstap kan man leve greit med.

3. Bayern fremstår som noe svakere enn de gjorde i første del av sesongen, og tyskerne virker å være litt for avhengig av at Arjen Robben har dagen for at angrepsspillet skal sitte.

4. I Ronaldo, Bale og Di Maria har Real mer fart fremover på banen enn dagens motstander.

Real Madrid - Bayern München 2,20 - 3,35 - 2,75
Klikk her for å levere dette spillet

Dagens langskudd
Toulouse – Lyon B 2,60

Dette er én av to hengekamper som kompletterer den 34. runden (av 38) i Ligue 1.

Toulouse ligger på niendeplass med 44 poeng. Det er 13 poeng opp til fjerdeplassen som gir muligheter for Europa League-spill neste sesong, mens det skiller 11 ned til nedrykk. Sesongen er med andre ord ferdigspilt for hjemmelaget, og laget har ikke virket spesielt inspirert i de siste kampene (0-2-2 mot til dels svak motstand).

Den rutinerte midtbanespilleren Clement Chantôme og forsvarsspilleren Steeve Yago soner karantene. Mens spissen Eden Ben Basat, backen François Moubandje, forsvareren Jonathan Zebina og keeper Ali Ahamada er fire av spillerne på en ganske lang skadeliste.

Lyon har hatt en meget skuffende sesong, men har gradvis funnet tilbake til sitt gamle jeg de siste par månedene og står med tre seiere på de fire siste i serien. Forrige runde ble det 1-0 mot serievinner PSG, og med tre poeng i dag vil man ligge likt med Saint-Etienne i kampen om fjerdeplassen.

Skadesituasjonen er bedre enn tidligere i sesongen, men keeper Remy Vercoutre er ute med karantene.

Toulouse er ligaen tredje svakeste bortelag (4-7-5), mens Lyon er det tredje beste bortelaget (8-2-6). Sistnevnte bør ha brukbare vinnersjanser mot et hjemmesvakt, formløst og ferdigspilt Toulouse som plages av en del fravær.

Toulouse – Lyon 2,45 - 2,90 - 2,60
Klikk her for å levere dette spillet

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus