Simon Kjær og Marko Basa (spillerne til høyre) utgjør et av de beste stopperparene i Ligue 1. I kveld skal Lille-duoen demme opp for Portos angripere.
Simon Kjær og Marko Basa (spillerne til høyre) utgjør et av de beste stopperparene i Ligue 1. I kveld skal Lille-duoen demme opp for Portos angripere. Foto: Jean-sebastien Evrard (Afp)

Skal til CL med bunnsolid forsvarsspill

Lille har taktikken klar før kveldens viktige kamp mot Porto.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill onsdag:
Tippetips:
Europa-fest på kupongen
Singeltips:
På tide å reise seg, McCormarck
Langskudd: 
- Ny CL-nedtur for Deila
V75-Solvalla: 
I kveld kan du vinne millioner
V65 Bjerke: En vidunderlig banker
V4 Jägersro:
  Nettavisens galoppsuksess

Onsdag er det Champions League-playoff, Championship og VM-kvalik for kvinner på langoddsmenyen. Vi kan også levere midtukekupong i Tipping og spille om hele 92 millioner kroner i Viking Lotto.

Det er også store penger i trav i kveld. Solvalla arrangerer ekstra V75 med 40 mill. i potten, og vi nordmenn er invitert med på moroa. Her kan du lese Sportspills V75-tips og spille til løpet.

Vi startet oddsdagen med et langskudd fra Champions League som du kan lese om her. I denne saken lanserer vi en dobbel fra samme turnering.

Dagens dobbel

Lille – Porto o/u 2,5 mål Under
Standard – Zenit o/u 2,5 mål Under


Lille – Porto under 2,5 mål

Ledet av suksesstreneren René Girard tok Lille en flott bronsemedalje i Ligue 1 forrige sesong. Har ikke vært aktiv på overgangsmarkedet i sommer, men har fått en fin start med fire poeng og null baklengs etter to serierunder. Slo ut Grasshoppers forrige kvalikrunde.

Porto hadde en meget skuffende fjorårssesong og endte på tredjeplass, 13 poeng bak Benfica. Åpnet sesongen med 2-0 over Maritimo i helgen. Dette er første gang på ni sesonger at klubben ikke har startet høsten med spill i den hjemlige supercupen.

Har solgt den defensive duoen Fernando og Eliaquim Mangala til Manchester City, mens spissen Juan Iturbe er gått til Verona.Angriperen Adrian Lopez er hentet fra Atletico Madrid, mens Cristian Tello er kommet på lån fra Barcelona.

Lilles suksess er først og fremst bygget på defensiv trygghet. Lagets keeper er Nigerias VM-spiller Vincent Enyeama, mens Simon Kjær og Marko Basa utgjør et av de beste stopperparene i Ligue 1.

Porto har lang erfaring fra Europa-spill og vet at grunnlaget for avansementet legges med et solid resultat på bortebane. Vi ser ikke for oss at portugiserne kommer til å storme hodeløst i angrep, og dette kan fort bli en målfattig forestilling.

Standard Liege – Zenit under 2,5 mål
Standard lå dårlig an etter 0-0 i det første møtet med Panathinaikos forrige runde, men kom til playoffen med 2-1 på bortebane. Hadde griseflaks i den kampen, og det var et under at grekerne ikke scoret mer enn ett mål. Har siden tapt 0-1 for Gent og 2-5 for Royal Mouscron i den belgiske ligaen og ligger på en skuffende sjuendeplass etter fire runder.

Den viktige offensive brikken Geoffrey Mujangi Bia har vært skadet i innledningen på sesongen og betegnes som usikker til kveldens kamp. Det samme er Adrien Trebel, mens Ronnie Stam, Martin Milec, Julien De Sart, Mehdi Carcela-González og Yuji Ono står over med skader.

Zenit slo ut AEL Limassol med 3-1 sammenlagt forrige runde. Lå under 0-1 i det første møtet, men fikk en enkel match på hjemmebane da kypriotene fikk en spiller utvist tidlig. Har full pott og 15-2 i målforskjell etter fire serierunder i Russland. Har gjort en del forsterkninger i sommer, og Javi Garcia (på lån fra Manchester City) er en av nykommerne.

Belgieren Axel Witzel er suspendert, mens keeper Vyacheslav Malafeev er skadet.

Russerne virker sterke under André Villas Boas, og vi tviler på om de taper for dette nokså middelmådige og skadeskutte belgiske laget. Det viktigste er imidlertid et ok resultat før returmøtet på hjemmebane, og vi tror heller ikke dette oppgjøret blir spesielt målrikt.

Dagens dobbel blir dermed under 2,5 mål i både Lille – Porto og Standard Liege – Zenit. Samlet odds: 2,43

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus