Foto: Wikipedia Commons

Skellefteå kan gå hele veien

I kveld vinner de den første semifinalen mot Linköping hjemme i Kraft Arena.

Kommersielt

Sportspills meny skjærtorsdag
V4 Jägersro: Hopp og sprett med Kolgjini
Dobbel V5 Momarken: Ruth og Vidar regjerer i Østfold

Eksperten: Nytt travkonsept gir større vinnersjanser

Dansk fotball står øverst på oddsmenyen skjærtorsdag. Også i 2. Bundesliga og Serie B spilles det flere kamper, og vi finner noe polsk, engelsk og irsk fotball også, samt Champions League for kvinner. I Sverige, Tyskland og mange andre land er det ishockeysluttspill.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
56. Silkeborg - SønderjyskE U 2,90

Dansk Superliga. Dette er bunnkampen i Superligaen, begge disse har 21 poeng og ligger på nedrykk, etter at Brøndby har passert dem på bedre målforskjell. Det er kort vei opp til trygg plass, og det blir viktig å unngå tap her. Silkeborg har vært best etter vinterpausen, med hjemmeseier mot AaB og tap i de vriene bortekampene mot FCK og Randers. Sønderjyske har tapt borte for Randers og Midtjylland, uten å score, deretter fikk de den viktige hjemmekampen mot Esbjerg for to uker siden avlyst. I dag må de ha poeng, og for en hver pris hindre at motstander tar fler enn dem. Det er en del som peker i retning av 0-0, mener vi, og fyrer av et langskudd på at lagene holder hverandre nede i sumpen ved å ta ett poeng hver. Oddsen for uavgjort er 2,90 og i våre øyne er dette dagens beste langskudd.

Dagens avslag
57. Energie Cottbus - VfR Aalen H 1,70

2. Bundesliga. Med åtte runder igjen begynner det å se tøft ut for Cottbus å ta klare opprykkskvalik via 3. plass. De har seks lag foran seg og seks poeng opp, og formen er ikke mye å skryte av. De tapte borte for Duisburg forrige runde og har bare vunnet to av sine ti siste spilte. Aalen har falt helt av. De var lenge blant de beste bortelagene, det er de for så vidt fortsatt, men formen viser 0-4-3 på de syv siste rundene. Dermed må de snart begynne å vinne igjen for å unngå nedrykkskamp. Selv om Aalen har mistet formen og scorer mindre enn på lenge, kan vi ikke gå mot dem til lave 1,70 her. De har 5-4-4 borte og her kan de fort ta med seg poeng. 1,70 på H blir for lavt.

Dagens spill
Vi skal se på kveldens semifinale i det svenske ishockeysluttspillet, der vi har en klar mening om hvem som har best sjanser. Men utover dette objektet er det en småvrien meny, vi har lett etter et objekt nummer to for å dra opp totaloddsen, uten å finne noe som ligner på gull. Da er det som regel greit å la det være med den ene, forhåpentligvis gode, ideen vi har.

Norsk Tipping

63. Skellefteå AIK - Linköpings HC
Sverige, ishockeysluttspill, semifinale 1 av inntil 7.

Skellefteå vant grunnserien og møtte 8.plasserte Brynäs i kvartfinalene. Skellefteå hadde ingen problemer med de regjerende svenske mesterne, som de slo 5-0, 7-3, 4-1 og 4-0. Dermed har Skellefteå fått hvile og trene i fred i ti dager etter den effektive kvarfinaleserien sin. I semifinalene skal de opp mot et lag som de slo 4-1 og 4-2 her hjemme i grunnserien, men som de også tapte 3-5 for ved en anledning. Linköping blir trolig en tøffere sluttspill-motstander enn Brynäs var, selv om Skellefteå var hakket bedre enn Linköping i grunnserien (3-2 i matcher).

Fredrik Lindgren er tilbake og i kveld mangler bare Pierre Bellemare. Også han er snart tilbake, melder hockeyligan.se.

Linköpings varierte en hel del i grunnserien, men endte som nummer 5 til slutt og fikk HV71 i kvartfinalene. Etter en svak match og tap 0-6 i den første kvartfinalen, så det ikke lyst ut. Men Linköpings reiste seg og vant den andre kvartfinalen 6-1, før de vant to matcher i spilleforlengelse og deretter 6-1 igjen. En skikkelig opptur for Linköping, som både var gode og heldige som klarte å knekke HV71 i en kvartfinaleserie som så ganske så åpen ut på forhånd. I kveld blir det adskillig tøffere, tror vi, og trener Roger Melin sier også at Linköping ser på seg selv som klare underdogs mot Skellefteå. Men så spørs det om ikke nettopp det er en liten fordel, når det kommer til stykket.

Langtidssskadde Eric Himelfarb og Jesper Pettersson har vært ute lenge. Også Christian Engstrand og Sebastian Karlsson kan være ute her. Men Mattias Bäckman er tilbake fra sykdom og grunnseriens skytterkonge Carl Söderberg er tilbake fra sin fire matchers suspensjon. Söderberg tilbake for bortelaget bør jo trekke opp vinnersjansene, men ikke så voldsomt mye i våre øyne, for Linköping tapte klart i den ene kvartfinalen han spilte, men vant de fire uten ham.

Her ligger alt til rette for en flott semifinaleserie. Vi tror ikke Skellefteå vinner fire strake matcher denne gangen, men i denne første hjemmematchen har vi dem som klare favoritter. Viljen til å jobbe og viljen til å vinne er stor hos Skellefteå. Linköping røk 0-6 i den første kvartfinalen sin, før de våknet, og vi tror de kan trenge en match å våkne på, igjen. Hjemmeseier til 1,70 er dagens spill. Innsats 100 kroner, spillefrist klokken 18.55.

63. Skellefteå AIK - Linköpings HC 1,70 3,80 3,05

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Norsk Tipping

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus