FC København er helt hektet av i kampen som seriegullet i Superligaen, og trener Ståle Solbakken og hans FCK har en tøff oppgave foran seg i kveld.
FC København er helt hektet av i kampen som seriegullet i Superligaen, og trener Ståle Solbakken og hans FCK har en tøff oppgave foran seg i kveld. Foto: Olafur Steinar Gestsson (NTB scanpix)

Skikkelig motbakke for Ståle Solbakken

FC København må vinne kveldens hjemmekamp mot Sheriff Tiraspol, men det er det langtfra sikkert at de klarer.

Kommersielt

Sportspills øvrige torsdagsmeny:
Oddsdobbel 1: Everton kan gi blanke
Oddsdobbel 2: Sociedad vil ha gruppeseieren
Oddssingel 1: Rosenborg får det tøft i Skopje
V65 Bergen: Bankerfritt i utfordrende omgang
V64 Åby:
Frekk banker fikser opptur på Åby
V5 Bjerke
: Flott V5-lunsj på Bjerke

Torsdagens langoddsprogram har sitt klare høydepunkt i den sjette og avgjørende runden i gruppespillet i Europa League. Hele 24 kamper skal det spilles i Europa League i kveld. Norges håndballjenter har vært fantastiske i håndball-VM hittil og i kveld er det kamp mot Tsjekkia. I tillegg er masse ishockey med både Get-liga og SHL. og hele ni kamper i NHL natt til torsdag.

Glitrende oddsonsdag
Etter en laber start på desember for Nettavisen Sportspills oddstips, ble det julebonanza onsdag. Vårt helfrekke singelspill på Feyenoord (ni i odds når oddstipset ble lansert - ble senket til 7,50 i odds utpå onsdagen) gikk inn, likeså singespillet på Shaktar Donetsk (2,65 i odds) og dobbelen med over 3,5 mål i Liverpools kamp kombinert med pauseledelse til Porto til 2,96 i dobbelodds.

FC København - Sheriff Tiraspol B 4,65 (spillestopp kl 18.55)


Ståle Solbakken og hans FC København sliter fælt i den hjemlige superligaen og etter søndagens 1-3 tap hjemme mot FC Nordsjælland, har FCK hele 17 poeng opp til serieleder Brøndby. Men vil med seier i denne kampen avansere til sluttspillet. Dog er det verd å merke seg at dersom den andre kampen i denne gruppa (Zlin mot Lokomotiv Moskva) ender uavgjort, må FCK vinne med minimum to mål for å avansere til sluttspillet. Youssef Toutouh, Jan Gregus, Erik Johansson og Mikael Antonsson er alle ute med skader, mens viktige William Kvist har vært syk en lengre periode og er tvilsom til kveldens kamp.

Moldovske Sheriff Tiraspol er uten tap på sine fem første gruppespillkamper, men hele tre av dem har endt med poengdeling. Leder gruppa ett poeng foran Lokomotiv Moskva, som dog må vinne sine bortekamp mot Zlin for å passere Sheriff, all den tid Sheriff leder på innbyrdes oppgjør. Sheriff Tiraspol slo Lokomitiv Moskva 2-1 i Moskva i sin forrige bortekamp i denne gruppa.

Formsvake FC København er altså satt til helt ubegripelig lave 1,60 i hjemmeodds i kveld. 4,65 på borteseier er overodds så det holder, vi setter pengene på borteseier i Parken i kveld.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør