Foto: Max Rossi / Reuters / NTB scanpix

Skjebnekamp for Napoli

Gonzalo Higuaín og Napoli jakter tetet i Serie A og trenger tre poeng i kveldens oppgjør mot Lazio.

Kommersielt

Sportspills meny mandag:
V5 Färejstad: Dagfinn byr på en vinner?

langoddsen i dag finner vi blant annet kamper fra Serie A og B, FA Trophy, 2.Bundesliga, Ligue 2, Superligaen, russisk Premier League, NHL og KHL.

Les Sportspill på mobilen!

Dagens langskudd
Esbjerg – AaB B 2.45

Superliga. Danske Esbjerg opplever suksess i Europa League og var allerede klare for sluttspillet før torsdagens 2-1-seier over Standard Liege. Langt verre stilt i den hjemlige ligaen, hvor de tapte borte mot tabelljumbo Sønderjyske forrige helg og har nå kun tatt ett poeng på de seks siste. Ligger nest sist med 18 poeng fra 16 kamper, men i den svært jevne ligaen skiller det kun fire poeng opp til femteplassen. Viste bedring i forrige hjemmekamp som endte 1-1 mot formlaget FC København, og står nå med 3-2-3 på Blue Water Arena. Forsvarspilleren Kian Hansen ble utvist mot Sønderjyske og må stå over dagens. Magnus Lekven, Vestergaard, Bergvold, Rasmussen er fremdeles skadet.

AaB har los på topplassen og er nummer to med 28 poeng. Er som eneste lag fremdeles ubeseiret på hjemmebane, men 1-1-kampen mot Nordsjælland (10.) sist var et steg i feil retning. Har fin formutvikling med 3-1-1 og vant hele 1-4 over Randers i forrige på bortebane. Står med 3-0-4 på fremmed gress. Må komponere et nytt midtstopperpar til dagens kamp siden Lasse Nielsen soner karentene. Kenneth Emil Petersen og Rasmus Thelander startet sammen i stedet.

Vertene viser elendig form og sliter med skader til dagens oppgjør. Vi tror det kan gå fra vondt til verre for Esbjerg. AaB vant 2-1 på samme bane i juli, og vi setter vår hundrelapp på at de vinner på ny mot formsvake Esbjerg.

Norsk Tipping

Dagens spill
Lazio – Napoli

Serie A. Hovedstadslaget Lazio gjorde jobben i Europa League oppgjøret mot Legia Warszawa torsdag. Trener Petkovic sendte utpå en alternativ førsteellever som fikset avansement med 2-0-triumfen i Polen. Kan sikre gruppeseieren med tre poeng over Trabzonspor neste uke. Stokker seg verre hjemme i Serie A, hvor de ligger 8.plass med 17 poeng fra 13 kamper. Har til gode å slå noen lag fra øvre halvdel, og etter 1-1 mot Sampdoria forrige helg er de uten seier på de fire siste (0-3-1). Gikk på sesongens første hjemmetap med 0-2 mot Genoa (7.) sist, og har nå 4-1-1 på Stadio Olimpico. Spissduoen Klose og Alfaro er fremdeles ute, sammen med Giuseppe Biava (f). Førstekeeper Marchetti og Candreva (m) betegnes som usikre.

Napoli gikk på sitt tredje strake tap for første gang under Rafael Benitez etter 1-3-nederlaget mot Borussia Dortmund i CL onsdag. Italienerne er nå avhengig i å ta poeng mot Arsenal neste uke for å gå videre. Tapte også toppkampen i Serie A mot Juventus for drøye tre uker siden, og det skiller nå ni poeng til rivalen på topp. Manager Benitez var naturligvis misfornøyd med resultatet i Torino, men det var nok langt vanskeligere å svelge hjemmetapet mot Parma (10.) forrige helg. Vertene dominerte til tider banespillet uten å få uttelling, og dagen ble helsvart når Cassano ble matchvinner ti minutter før slutt. Er nummer tre med 28 poeng, men har altså én kamp til gode og kan skaffe seg kontakt med tetet igjen med seier i dag. Står med 4-0-2 borte, hvor det andre tapet kom mot gullrivalen Roma (2.). Sentrale Marek Hamsik betegnes som usikker og står trolig over, mens Juan Zuniga og Giandomenico Mesto fortsatt er skadet.

Lazio har kun vunnet én av de syv siste, mens Napoli må vinne for å holde følge i toppen etter to nederlag på rad. Ser ut til å bli en jevn batalje, men vi prøver oss med et spill på Napoli. Gjestene har tross tapene mot toppduoen vist seg slagkraftige på bortebane, hvor de har blant annet slått Fiorentina (5.) og Genoa (7.). Benitez og co skal kunne tukte Lazio i Roma, og på en rolig mandag drister vi oss til å gi Napoli tilliten som dagens spill.

Lazio - Napoli 2.65 3.05 2.25

Klikk her for å levere dette spillet

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus