*Nettavisen* Sportspill.

Skjelbred begraver nedrykkspøkelset for godt

I FORM: Per Ciljan Skjelbred og hans Hertha Berlin er i form for tiden. Her er Norge-kapteinen under en landslagssamling på Marbella. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Formsterke Hertha Berlin har distansert nedrykksstreken og kan ta et nytt steg vekk fra sumpen i dag.

18.04.15 08:38

Sportspills øvrige meny lørdag:
Oddstips 2: Han er vårens vinner i Premier League
Langskudd 1: Nå kommer Mjøndalen-nedturen
Langskudd 2: Langskudd mot Saints til god odds
Tippekupongen: Man United kan sjokkere på Stamford Bridge

Tippemagasinet: Ekspert med klokkertro på Brann
Skaderapport: Disse er skadet i Tippeligaen

V75 Bjerke: Support Justice klar for å erobre verden
V5A Bjerke: Ikke helgrønt for Bork Odin

Denne lørdagen er det bare å fråtse i gode spill på langoddsprogrammet. Full runde i Tyskland, England og Frankrike er akkompagnert av spennende Tippeliga-kamper.

Nettavisens oddstips sitter som et skudd for tiden. Tre dager på rad har vi nå sikret en god profitt.

Dagens single, spillstopp klokken 15.25:
Hertha Berlin - FC Köln, H 2,30

Seks kamper på rad uten tap er nødt til å smake godt for Hertha Berlin. For før denne gode rekken, var de i stor fare for å gjøre Berlin til eneste hovedstad i Fotball-Europa uten et lag i toppserien.

Nå har de klatret opp over nedrykksstreken og kan ta sikte på ytterligere klatring når de møter tabellnabo Köln og Bård Finne.

Det er imidlertid lett å sette fingeren på hva som ikke fungerer så godt for hjemmelaget: for med 45 baklengsmål på 28 kamper, har de over halvannet mål imot i snitt hver kamp.

Tola Cigerci, Jahime Hosogai, Anis Ben-Hatira og Julian Shieber er det skadde spillerne som har figurert i laget denne sesongen.

Hjemmelaget har 6-2-6 på Olympiastadion denne sesongen.

Vanskelige å slå
Det sies at Köln er et uhyre solid lag som er veldig vanskelig å slå, og deres defensive statistikk er intet mindre enn imponerende. Forrige runde slo de Hoffenheim 3-2 i en dramatisk kamp.

Men de har egentlig aldri vært i nedrykksfare denne sesongen og de har i realiteten lite å spille for når sesongen nærmer seg slutten.

Köln har den siste tiden blitt sterkt skadeplaget og Deyverson, Daniel Halfar, Daniel Mesenholer og Pawel Olkowski er alle nye på skadelisten. I tillegg er Yannick Gerhardt og Patrick Helmes utilgjengelige.

På reisefot har Köln spilt tidvis meget imponerende og står med statistikken 5-2-7.

Selv om det aldri føles trygt å spille på Hertha Berlin, har de vært i strålende form den siste tiden. Med hjemmepublikummet i ryggen har de alle muligheter til seier og 2,30 må sees som veldig god verdi på hjemmeseier.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.