NADDERUD 20120923. Stabæk - Fredrikstad 0-1 i eliteserien i fotball på Nadderud Stadion. Fredrikstads Martin Pusic etter at kampen er slutt. Pusic scoret kampens eneste mål. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
NADDERUD 20120923. Stabæk - Fredrikstad 0-1 i eliteserien i fotball på Nadderud Stadion. Fredrikstads Martin Pusic etter at kampen er slutt. Pusic scoret kampens eneste mål. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Skyter Midtjylland til seriegull

Norgeskjenningen Martin Pusic er nå i Midtjylland og skal hjelpe laget til et etterlengtet seriegull.

Kommersielt

Sportspills meny søndag:
VM skiskyting: Johannes kan bli VM-konge
Oddssingel: Di Natale må finne tilbake til scoringsformen
Oddsdobbel 2: Sterke hjemmelag innfrir
Tippetips: Liverpool marsjerer mot Wembley
V64 Mantorp: Favoritter i trøbbel
V65 Sørlandet:
Hamre presenterer ny kanon
Nabolaget: Vet ikke at han har vunnet 1,3 mill

Søndagens langoddsprogram består av FA-cup fra England og ellers toppfotball fra både Spania, Tyskland, Italia og Frankrike. Ishockeysluttspillet her hjemme ruller videre og i Kontiolahti fortsetter VM i skiskyting med jaktstart. I tillegg er det distanserenn i Lahti for båed menn og kvinner.

Det ble en strålende lørdag for de som fulgte våre oddstips. Dobbelen med seire til Elche og Bastia satt rett inn, til meget respektable 4,40 i odds. Det samme gjorde singelspillene på Nottingham Forest (2,75 i odds) og spillet på at Johannes Thingnes Bø tok medalje på VM-sprinten (1,75 i odds på den og Bø ble som kjent verdensmester).

Midtjylland - Esbjerg H 1,60 (spillstopp kl 16.55)
Midtjylland ledet 1-0 i borte mot Brøndby da motstanderen fikk en spiller utvist en drøy halvtime før slutt forrige runde, men måtte nøye seg med 1-1. All den tid FC København på 2. plass tapte sin bortekamp mot Odense, økte likevel serieledelsen til ni poeng når 14 serierunder gjenstår. Hjemme står laget med strålende 10-0-0. Kristian Bach Bak er tilbake etter karantene, og ellers er det intet nytt med mannskapet til Midtjylland etter de to foregående kampene. Den gamle norgeskjenninge Martin Pusic (eks Fredrikstad og Brann) scoret for øvrig målet for Midtjylland mot Brøndby sist helg.

Esbjerg ble rundspilt på hjemmebane av Aalborg i ligaen mandag og tapte 1-3. Kom under 0-2 mot samme motstander på samme bane i cupen torsdag, men snudde til 4-2 og er klar for semifinalen. Slo bunnlaget Silkeborg 3-0 borte i den første kampen etter vinterpausen og ligger på niendeplass, 21 poeng bak dagens motstander og har sju poeng ned til Vestsjælland under streken før denne serierunden. Mick van Buren og Mikkel Vestergaard ventes ikke å bli klar til  denne kampen, men ellers har Esbjerg en skadefri tropp å velge fra.

Til tross for at Midtjylland har vunnet samtlige hjemmekamper i Superligaen denne sesongen, er hjemmeoddsen pene 1,60 søndag.
Esbjerg står med svake 2-3-4 på bortebane. 3-1-0 på de fire siste tilsvarende og dette peker definitivt mot hjemmeseier. Litt laber odds dog til å forsvare et singelspill, så vi kombinerer med en godt betalt hjemmeseier i La Liga.

Real Sociedad - Espanyol H 2,15 (spillstopp kl 16.55)
Real Sociedad ble senket av to raske mål av Pablo Piatti i begynnelsen av andre omgang mot Valencia forrige helg, men det var på bortebane der Sociedad fortsatt har tilgode å vinne (0-6-6). Hjemme i Baskerland går det mye bedre, og etter 4-3-seier hjemme mot Sevilla i siste hjemmekamp står David Moyes lag med 6-3-4 på eget gress . Ligger på 12. plass og har bare tre poeng ned til Elche på nedrykksplass før denne runden.

Espanyols cupfinaledrøm ble knust av Athletic Bilbao i onsdagens returkamp på hjemmebane. 0-2 var et meget skuffende resultat med tanke på at Espanyol hadde skaffet seg et fint utgangspunkt med 1-1 i den første kampen. Slo Cordoba 1-0 forrige serierunde og ble liggende på niendeplass – fem poeng over dagnes motstander. Er svake borte og står med 2-2-8 på bortebane før denne kampen.
Hjemmesterke Real Sociedad mot bortesvake og hardt matchede Espanyol. Mye taler for hjemmeseier her.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus