Novak Djokovic er den største favoritten i US Open, men vi står over oddsen på 2,20.
Novak Djokovic er den største favoritten i US Open, men vi står over oddsen på 2,20. Foto: Carl Court (Afp)

Slik tjener du penger på US Open

Sportspills tennisekspert har analysene klare før årets siste Grand Slam smashes i gang.

Kommersielt

Tipsene er utarbeidet av Rolf Lerum og tilrettelagt av Thomas Gulbrandsen.

Norsk Tippings odds på US Open finner du her (klikk på "Tennis").

Det er mange spørsmål som henger i luften før årets siste Grand Slam skal avgjøres. Det som imidlertid er helt klart er at verdenstoer Rafael Nadal er ute med en håndleddskade, og er dermed uaktuell.

Favoritten hos de fleste er Novak Djokovic, som tapte fjorårets finale mot nettopp Rafael Nadal. Vi er imidlertid ikke sikker på hvor bra formen til Novak er, selv om man skal være forsiktig å vektlegge de siste masters 1000-turneringene for hardt.

Han spilte svakt i både Toronto og Cincinnati, hvor han forsvant ut tidlig. Novak får en billig innledning i årets US OPEN, og han vil normalt sett rase gjennom de tre første rundene. Kan imidlertid havne mot Andy Murray i en eventuell kvartfinale, og det kommer til å bli tøft. Oddsen på Novak til 2,20 i år er altfor lav til at vi kan anbefale noe spill.

Roger Federer er publikumsfavoritten, og Roger har vist meget bra form i oppkjøringen mot US Open. Han gikk nemlig til finalen i både Toronto, og Cincinnati. Spillet var bitvis bra, men allikevel føler vi ikke at den tidligere verdenseneren er helt der som han engang var. I finalen i Toronto nest sist fikk han stryk av Jo-Wilfried Tsonga, og det er normalt sett en spiller som Federer skal slå. I finalen fra Cincinnati mot Ferrer vant han en «bølgedal»-kamp hvor det svingte veldig. Federer har en GOD trekning i år, og det ville overraske oss kraftig om han ikke når enkelt en kvartfinale. Oddsen på at han skal vinne US OPEN til 3,40 er dog for lav til at vi skal la oss lokke.

Andy Murray fikk sitt Grand Slam-gjennombrudd i US Open i 2012 hvor han altså banket Novak Djokovic i en mildt sagt severdig femsetter. I fjor ble Andy feid av banen allerede i kvartfinalen i tre strake sett mot Stan Wawrinka, og han skuffet stort da.

Året i år har vært litt trøblete for Andy med tanke på at han på slutten av fjoråret var igjennom en ryggoperasjon. Han har sett helt OK ut i oppkjøringen mot årets US Open, og presterte greit uten å imponere i Toronto/Cincinnati. I Toronto var han tapet opp på et kne, og vi er faktisk noe usikker på skottens «fitness» inn mot denne turneringen. På sitt beste så kan absolutt Andy gå hele veien, og det er tross alt han som har det nest beste maksnivået i årets US OPEN. Andy har dog ikke vært spesielt heldig i trekningen, og han vil nok få litt motstand både i 2. runde mot eventuelt Stepanek, samt i 3. runde mot Verdasco. Likevel tror vi at Andy kommer seg greit til en kvartfinale mot Novak. Oddsen på rundt 5,30 er helt i grenseland for om det er spillbart. Vi burde hatt rundt 7 ganger om vi skulle latt oss friste.

Årets US Open virker mer åpent enn på mange år, og vi blir langt i fra overrasket om det kan komme en skrell. Av de vi virkelig føler for bak de tre store, vil vi først og fremst trekke frem Grigor Dimitrov selv om han floppet i fjorårets US Open. Han har nemlig tatt store steg i år, og man skal ikke glemme at han presset Nadal ordentlig i kvartfinalen i Australia Open tidligere i år. Han spilte strålende i Wimbledon hvor han tapte en svært jevn firesetter mot Novak Djokovic. Trenger flyt, og MÅ unngå tidlige femsettere for å gå hele veien, men skulle han lykkes med det, er han ikke ueffen. Dimitrovs trekning ser BRA ut på forhånd, og en odds til rundt 16 er spillbart.

Andre aktuelle som banker på døren:
Stan Wawrinka:
Var i semifinalen i fjor, og kan gå langt i år igjen. Trekningen for Wawrinka ser BRA ut på forhånd, og en odds på 15,0 er interessant.

David Ferrer (40 i odds): Gjør aldri dårlige turneringer, men har problemer med å gå hele veien. Det blir ofte kvartfinaler/semifinaler. Er dog alltid «guffen» å møte. Ferrer har en overkommelig trekning i de innledende rundene, men med tanke på at han «ALDRI» vinner Grand Slam står vi over spill.

Jo-Wilfried Tsonga (14 i odds): Viste gryende storformi Toronto for så å floppe i Cincinnati. Vi tror ikke at han vinner, og avstår også for spill på Franskmannen.

Servekanonen Milos Raonic har en GUNSTIG trekning, og denne oppkomlingen som stadig blir bedre skal bli interessant å følge i årets turnering. En odds på 22 er fristende.

Norsk Tippings odds på US Open finner du her (klikk på "Tennis").

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus