*Nettavisen* Sportspill.

Slo Rosenborg - vinner også i kveld

Yevhen Seleznyov jubler etter å ha scoret mål for Ukraina borte mot Makedonia 9. oktober i år.   Foto: Boris Grdanoski (Ap)

Fjorårsfinalist Dnipro tar et langt steg mot avansement med seier hjemme mot Saint-Etienne i kveldens gruppespillkamp i Europa League.

22.10.15 12:11

Sportspills øvrige torsdagsmeny:
Oddstips 1
: Henriksen og co. tar ny storskalp
Oddstips 2: Legia hever seg uten Berg
Oddstips 3: Solskjær leverer på direkten
Langskudd
: Athletic Bilbao i trøbbel i Serbia

TV-kampene: Slik ser din TV-uke ut

V5A Bjerke: Herlig lunsj på Bjerke
V65 Bergen: Folkehesten byr opp til kamp
V64 Umeå:
Solid banker i strålende omgang

Et nytt herlig langoddsprogram venter denne torsdagen. Runde 3 av gruppespillet venter i Europa League, der Molde og Ole Gunnar Solskjær tar imot Ronny Deilas Celtic hjemme på Aker stadion, mens Rosenborg har en tøff bortekamp mot Lazio i Roma. Ellers er det rikelig med ishockey både her hjemme, i Sverige og i NHL og det er et meget omfangsrikt program.

Dnipro - Saint-Etienne H 1,90
Gruppe G som altså er Rosenborgs gruppe, og møte mellom regjerende finalist Dnipro og franske Saint-Etienne. Dnipro står med fire poeng hittil etter 1-1 hjemme mot Lazio i åpningskampen og en sterk 1-0 seier borte mot Rosenborg i neste runde. Seier her og dersom Lazio også slår Rosenborg i Roma i kveld, vil sende både Dnipro og Lazio opp på sju poeng, mens Saint-Etienne og Rosenborg vil stå med ett fattig poeng, når gruppespillet er halvspilt.

Ellers er det verd å merke seg spissen Yevhen Seleznyov. Han har scoret begge Dnipros mål i de to første Europa League-kampene, han scoret det ene målet for Ukraina borte mot 9. oktober og sist helg dro han til med fire av Dnipros mål borte mot Stal Dniprodzerzhynsk da Dnipro vant 6-0.

Dnipro er sterke hjemme og står 5-1-0 på de seks siste Europa League-hjemmekampene, i 2014 og 2015. Ukrainerne må fortsat unnvære Zozulya (skadet siden mars) og forsvarer Mandzyk (langtidsskad siden lang tid tilbake). Men har ellers skadefri tropp.

Saint-Etienne imponerte ikke voldsomt i åpningskampen hjemme mot Rosenborg (endte 2-2), men var forbedret borte mot Lazio og røk kun 2-3 der til tross for at laget måtte spille 60 minutter med en mann mindre. Gjorde dog en rufsete opptreden i gruppespillet forrige sesong og endte sist i sin gruppe med kun en seier. Har åpnet bra i den hjemlige serien og ligger på 4. plass med 19 poeng og søndag venter bortekamp mot PSG. Forsvarspilleren Moustapha Sall og spissen Robert Beric (2 mål i serien og 1 mål i Europa League) ble begge utvist mot Lazio og soner følgelig karantene i kveld. I tillegg er Theophile-Catherine (f) og midtbanespilleren Clément begge fortsatt skadet.

Hjemmesterke Dnipro stiller mer eller mindre skadefritt og har vist seg knallsterke hjemme i Europa League-sammenheng. Et svekket og normalt bortesvakt Saint-Etienne skal være overkommelig motstand og 1,95 på hjemmeseier synes godt betalt og spilles.

Vendsyssel - Vejle H 2,20
I vår jakt på gode spilleobjekter "ramlet" vi over denne onsdag kveld. Dette er en toppkamp fra dansk 1. divisjon mellom lag nummer to og tre på tabellen.

12 serierunder er spilt i denne divisjone hittil og Vendsyssel står med sterke 7-4-1 totalt. Tapet kom borte mot Köge i femte serierunde (0-2), på de sju siste står laget med 4-3-0. Hjemme er tallene sterke 4-2-0. Tremålsseier eller mer sender laget i tabelltet i kveld på bedre målforskjell enn nåværende serieleder Lyngby. Hjemmelaget stiller helt skadefritt i kveld.

Vejle har fire poeng opp til Vendsyssel og står med 6-3-4 totalt, og 3-1-2 på bortebane. Formen er ikke allverden og til tross for at tre av lagets fire siste seriekamper er spilt hjemme, har ikke Vejle bedre enn 1-1-2 på de fire siste. Fjerde sist møtte forøvrig Vejle kveldens motstander Vendsyssel hjemme, den kampen endte 1-1. Vejle er uten både Martin Svensson og Steffen Kielstrup som begge spiller fast. I tillegg Moses Lamidi , Patrick Rasmussen og Ole Bisp Rasmussen alle skadet.

Hjemmesterke og formsterke Vendsyssel møter altså et svekket og formsvakt Vejle i kveld. Likevel er hjemmeoddsen meget anstendige 2,20. Da skal vi til lukene på denne i kveld.

Kombinert med seier til Dnipro får vi dermed en dobbelodds til spreke 4,29.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag