Marin Cilic kommer til å gi Tomas Berdych tøff match i kveldens kvartfinale i US Open.
Marin Cilic kommer til å gi Tomas Berdych tøff match i kveldens kvartfinale i US Open. (EPA/Scanpix)

Smasher vi inn enda et US Open-treff?

Det er blitt fullklaff på alle spillforslag under US Open. I dag går vi for en ny skrell.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill torsdag:
Oddstips 1: Tøff oppgave for nye Spania
Oddstips 2:
Drømmedebut for Conte?
V4 Tingsryd:
Tunge favoritter til lunsj
Lunsj Bjerke:
Toppopbjekter fra Lerum
V65 Øvrevoll:
Smeller det igjen?
Dobbel V5 Klosterskogen:
Åsbjørn i flyten

Nettavisens travekspert Rolf Lerum er ikke bare lidenskapelig opptatt av hestesport, men følger også tennisirkuset tett. Så langt i US Open har han kommet med fire tipsforslag - to langskudd med høy odds og to bankere med lavere oss. Alle har gått inn.

Dagens tennistips

Berdych - Cilic B


Tomas Berdych - Marin Cilic 1,40 – 2,30 B
Vi er usikre på Berdych selv om han har kommet seg frem til en kvartfinale. Vi har ikke latt oss imponere av hans spill etter French Open, og han var direkte svak i oppkjøringsturneringene før US Open.

I årets US Open slet han veldig mot talentfulle Martin Klizan, men ellers har han kommet seg gjennom en ikke så altfor tøff motstand på et ok vis. Tapte 0-3 for Cilic så sent som i årets Wimbledon, og dette skal ikke bli lett for Berdych.

Marin Cilic spiller veldig bra for tiden, og han har hatt et bra år så langt. I årets Wimbledon presset han Novak Djokovic ut i en femsetter, og i Toronto for bare noen uker siden hadde han Roger Federer i kne, men tapte altså en superjevn kamp.

Cilic ble truet i sin fjerderunde kamp mot Gilles Simon. Det ble lange ballvekslinger, og en tålmodighetsprøve, men til slutt kom han seg igjennom, og det etter å ha slått hele 70 rene vinnere. Serveprosenten kunne ha vært bedre, men han bombet uansett inn 23 ess. Dersom ikke den kampen kostet for mye, kommer Cilic til å gi Berdych en tøff match. Dette kommer til å bli jevnt, og oddsen på Marin er fristende. Et skrellspill på kroaten prøves.

Gael Monfils - Roger Federer 4,00 – 1,12
Monflis har spilt utrolig bra i årets US Open, og han trives med «støy» fra publikum. Dette tenner ham, og han finner en ekstra motivasjon i akkurat slike omgivelser. Har «blåst» gjennom de fire første rundene, og seieren mot svært talentfulle Grigor Dimitrov var imponerende.

Monils er en «evighetsmaskin», og han elsker å holde ballen i gang uten å gjøre så altfor mye selv. Dette frustrerte til slutt Dimitrov så mye at det var han som gjorde de grove feilene. Monils har spilt jevnt med Roger Federer de siste gangene, og han slo den tidligere mesteren i deres nest siste møte. Det var også på hardcourt, men da i Shanghai.

Monfils må serve fantastisk, han må tørre å «sette ballene bort», men skulle han gjøre det, ja, da kan kanskje dette bli spennende. Roger Federer har hatt en fantastisk tur når det gjelder trekningen av årets US Open. Han har rett og slett ikke møtt noe som helst ennå, og han har kommet seg lett gjennom de fire første rundene uten å bruke så veldig mye krefter.

Roger mener business i årets turnering, og sjansene skal være gode for at han tar seg av en litt «ustabil» franskmann i denne kvartfinalen. Vi tror altså på Roger Federer, men ser ikke bort ifra at Gael Monfils kan gjøre dette til en jevn, og svært severdig match. 1,12 i odds på Federer er for lavt til at vi kan anbefal spill.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus