Sogndal vant 2-1 sist Brann var på besøk på Fosshaugane.
Sogndal vant 2-1 sist Brann var på besøk på Fosshaugane. Foto: Alf Vidar Snæland (NTB scanpix)

Sogndal elsker å banke Brann

Sogndal har slått Brann i seks hjemmekamper på rad. Vi tror på en ny triumf i kveld.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill mandag:
Dagens langskudd:
Hammarby sliter borte
Dagens dobbel: 
  Vi stoler på Liverpool
V65 Leangen:  Silje på plass i Trondheim

Mandagens oddsprogram består blant annet av kamper fra Premier League, OBOS-ligaen, Coppa Italia, 2 Bundesliga, Ligue 2, Superligaen og Allsvenskan.

Sogndal - Brann H 1,92 (oddsen er blitt senket flere ganger)
Oppgjørene mellom Sogndal og Brann er en klassiker innen norsk fotball. Brann har alltid vært den største klubben, og laget har også som regel ligget høyest på tabellen. Men Sogndal-spillerne har en egen evne til å heve spillet i disse vestlandsderbyene.

På Brann stadion for to måneder siden ble Brann ydmyket 4-0, og Sogndal har vunnet de seks siste hjemmemøtene i serien.

Sogndal kommer fra 1-1 borte mot Fredrikstad og leder tabellen med fire poeng på Sandnes. Brann på tredje er sju poeng bak kveldens motstander.

Sogndal har variert en del i prestasjonene i sommer, men spilte solid da Bryne kom på besøk forrige hjemmekamp (3-1-seier). Mot FFK ledet laget lenge, men et omdiskutert straffespark i sluttminuttene (som fikk trener Eirik Bakke til bokstavelig talt å se rødt) sørget for at oppgjøret endte med poengdeling.

Den tidligere Leeds-proffens utvisning i den kampen, førte til suspensjon i dagens kamp. Eller som Bakke selv melder til Nettavisen: - Jeg skal sitte på tribunen og kose meg med kaffi.

Brann er ubeseiret på seks kamper (3-3-0) etter 0-4-tapet i Bergen, men det har ikke sprudlet av spillerne i denne perioden.

Hos gjestene har det kommet dårlig skadenytt. Kristoffer Larsen, som har vært en av lagets beste spillere denne sesongen, er ute i flere uker etter å ha skadet seg i 2-2-kampen mot Åsane sist. Jonas Grønner pådro seg rødt kort i sluttminuttene av sammen kamp og må sone i kveld. I tillegg er Fredrik P. Knudsen, Alex Horwath og Fredrik Heggland ute med skader.

Nykommerne Amadayia Rennie og Steffen Lie Skålevik er berettiget for spill og kan debutere i kveld. Kristoffer Barmen og Fredrik Haugen returnerer etter å sonet karantene mot Åsane. Vadim Demidov er også klar, og dermed kan Brann stille med sitt faste midtforsvar igjen. Alt i alt stiller bergenserne sterkere enn mot Åsane.

Sogndal og Brann spiller veldig sjelden uavgjort når lagene møtes - kun én gang på de siste 27 kampene (treningskamper inkludert) – og vi tror Sogndal tar sin sjuende strake hjemmeseier i kveld.

Kampstart: 19.00.

Her finner du mandagens oddsprogram.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus