Sogndalspillerne har hatt grunn til å feire den siste tiden.
Sogndalspillerne har hatt grunn til å feire den siste tiden. Foto: Alf Vidar Snæland (NTB scanpix)

Sogndal jakter sin femte strake på Fosshaugane

Tapet mot serieleder Molde sist kan ikke endre det faktum at Sogndal er i fantastisk serieform.

Kommersielt

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 1: Brann fortsetter den gode trenden
Tippekupongen: Lørdagskupongen byr på fotballfest
VM-bronsefinale: Brasil må redde stumpene
Tippeligaen: Full oversikt over skader og karantener
V75 Jarlsberg: Goop kommer ikke forgjeves
V5 Jarlsberg: Vi spiller dobbeltbanker i V5-3
V65 Hagmyren: Børje byr på "norsk"banker"
V5 Klampenborg: Nesten-garanti for storutbetaling

Sportspills oddseksperter fortsetter superformen, og har nå fire strake dager med treff på samtlige tippetips. I går ble en irsk dobbel til 2,43 enkel match for Sportspill-redaksjonen.

På lørdagens oddsprogram er det flere interessante spillobjekter både i Tippeligaen, og i Allsvenskan. Toppen av kransekaken er likevel bronsefinalen i VM mellom Brasil og Nederland.

Dagens singel 2
Sogndal - Viking H, 2,75

Dagens tips

Sogndal - Viking H

Sogndal ser ut til å gå mot en ny sesong hvor de stilner kritikerne, og mye av grunnen til dette er den kruttsterke hjemmeformen. Laget ble som vanlig spådd å måtte kjempe om å unngå nedrykk oogså denne sesongen, men etter en svært fruktbar avslutning på vårsesongen, er det god klaring til nedrykksstriden.

På Fosshaugane Campus har laget vært nærmest uslåelige, og senest ble Vålerenga sendt hjem fra Sogn og Fjordane med 0-2 i bagasjen. Har 4-1-2 hjemme, hvorav de fire siste har gitt full pott.

Tapet mot Molde sist var deres første tap på syv kamper.

Må unnlate Ulrik Flo og Hjörtur Logi Valgardsson, mens viktige Azar Karadas er tilbake etter at han stod over med karantene mot Vålerenga sist. Kan ellers stille sitt sterkeste i kveld.

Viking med en syvendeplass så langt, og ned til dagens motstander skiller det bare tre poeng. Har nok en gang, etter en fin sesongstart, falt både i prestasjon og poengmessig de siste ukene, men opp til sølv er det likevel kun seks poeng.

Siddisene har faktisk bare en seier på de siste åtte kampene. Den kom mot formsvake Stabæk, (4-1) i siste kamp før VM-pausen. Klarte ikke å følge opp den prestasjonen, og gikk på en stygg smell mot Brann sist. Der virket laget urovekkende tamme, og Brann vant fullt fortjent. Har en brukbar bortestatistikk i år, med kun ett tap så langt. 3-3-1. Den kom mot Molde på Aker Stadion.

Makhtar Thioune er uaktuell grunnet sykdom, mens Trond Erik Bertelsen fortsatt sliter med skade.

Ut i fra formutviklingen på lagene og hjemmestatistikken til Sogndal, er det nærmest ubegripelig at hjemmelaget ikke er favoritter i kveld. 2,75 på Sogndalseier er uten tvil et kjempespill denne lørdagen.

Merk: Kampstart 15:30!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus