SERIEMESTER: Ståle Solbakken og hans FC København er dansk seriemester igjen.
SERIEMESTER: Ståle Solbakken og hans FC København er dansk seriemester igjen. Foto: Anders Kjærbye (NTB scanpix)

Solbakken kan hvile på laurbærene

Har ingenting å spille for mot et topp motivert Midtjylland.

Kommersielt

Sportspills øvrige meny 17. mai:
Oddstips Premier League: Mourinho tenker bare på en ting
Oddstips Coppa Italia: Juventus er kongene av Italia
V65 Øvrevoll (spillstopp 15.50): Øvrevoll byr opp til fest på 17. mai
V4 Jägersro (spillstopp 12.20): Galoppvorspiel i Malmö

Gratulerer med dagen, kjære Sportspill-lesere. Fotball-Europa feirer ikke den norske nasjonaldagen og det innebærer at det er et meget innholdsrikt langoddsprogram på 17. mai. Den største begivenheten er nok finalen i Coppa Italia mellom Juventus og Lazio, men også i Ligue 1 er det spennende match. Fikser Monaco ett poeng eller mer i sin hjemmekamp mot St. Etienne er laget franske seriemestre. I Sverige spilles det midtukerunde i både Allsvenskan og Superettan og i Spania tar Real Madrid et langt skritt mot seriemesterskapet dersom laget vinner sin hengekamp borte mot Celta Vigo.

Dagens singel 3, innleveringsfrist klokken 19.55.
Midtjylland - FC København, H 3,05.

Dansk mestergruppe, der FC København allerede har sikret seriegullet. Midtjylland kjemper på sin side en intens kamp for å kvalifisere til Europa League og før runden er de poenget bak David Nielsen og Lyngby på den viktige tredjeplassen.

Vertene leverte en svært svak kamp borte mot SønderjyskE senest og tapte hele 5-2. Men det er på hjemmebane de har levert i mestergruppen, med tre seirer på like mange kamper.

Rasmus Kristensen fikk rødt kort sist og står over i dag, Markus Halsti har plukket for mange gule og må også stå over i dag. Mikkel Duelund er tilbake etter sin suspensjon, mens Kristian Riis er tilbake etter et par måneders skadeavbrekk.

Cupfinale neste torsdag
FC København sikret seriegullet for en liten tid tilbake og deres eneste motivasjon i ligaen er å forbli ubeseiret hele sesongen. Neste torsdag venter cupfinale mot Brøndby og det er sesongens siste viktige kamp.

FCK står altså uten tap så langt, men har en del poengtap på reisefot; 10-6-0 er bortetallene så langt denne sesongen.

Forsvareren Jores Okore er vraket av Ståle Solbakken, mens William Kvist er ute med suspensjon.

Midtjylland har virkelig alt å spille for i dagens kamp og er nesten nødt til å vinne. FC København har nok alt siktet seg inn mot cupfinalen kommende uke og kommer neppe til å gi alt i kveldens kamp.

Hjemmeseieren til 3,05 i odds virker som et spennende spill herfra.

Klikk her for å levere!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør