*Nettavisen* Sportspill.

Solbakken må prioritere cupfinalen

For Ståle Solbakken og FCK er kveldens seriekamp mot Vestsjælland svært uinteressant. Det er mye viktigere å slå samme lag i cupfinalen om tre dager. Foto: Jens Nørgaard Larsen (NTB scanpix)

Mens overlevelse i Superligaen er viktigst for Vestsjælland.

11.05.15 11:24

Øvrige tips fra Sportspill mandag:
Oddstips:
Swindon skal til Wembley
Dagens dobbel:
Arsenal byr opp til målfest
Dagens langskudd 1: Høie slipper ikke unna
V65 Leangen: Blekkan vet hvor målstreken er
V4 Boden: Lunsj med saftig innhold

Mandagens oddsprogram består blant annet av kamper fra Premier League, League One-playoffen, La Liga, Serie A, Allsvenskan, Superligaen og hockey-VM.

Vestsjælland - FC København H 3,45
Vestsjælland og FC København skal møtes to ganger denne uken. For dagens hjemmelag er begge kampene viktig, men Ståle Solbakken og hans FCK har blikket rettet kun mot torsdagens cupfinale.

Årsaken er enkel: Vestsjælland kjemper en desperat kamp for å unngå nedrykk fra Superligaen, mens FCK etter all sannsynlighet ender opp med sølvmedalje uansett hvordan kveldens kamp skulle ende.

Vestsjælland ligger nest sist på tabellen, men vil bare være tre poeng bak Esbjerg og fire bak Sønderjyske dersom det skulle bli seier mot FCK. Når den 28. runden kompletteres i kveld, gjenstår det fem runder i Superligaen.

Formmessig står det ikke så verst til for Vestsjælland. Forrige runde ble det 2-1-seier over Nordsjælland hjemme, og det ble også triumf i de to hjemmekampene før det (2-1 over Aalborg i serien og 2-0 over Sønderjyske i cupen).

Viktige Eggert Jonsson er ute med karantene for hjemmelaget, og det er også usikkerhet rundt Osama Akharraz og Henrik Madsen .

FCK har slitt med usedvanlig mange skader denne sesongen, og det er en av årsakene til at laget ikke har klart å gi Midtjylland kamp om seriegullet. En cuptriumf vil redde mye av sesongen, og det er ingen tvil om at finalen om tre dager prioriteres fremfor kveldens oppgjør.

Solbakken må klare seg uten Kris Stadsgaard, Bashkim Kadrii, Andreas Cornelius, Youssef Toutouh, Danny Amankwaa, Christian Poulsen og Brandur Olsen (karantene) i kveld.

Vestsjælland trenger tre poeng og møter et skadeskutt og umotivert FCK. 3,45 i odds på hjemmeseier er såpass fristendende at vi prøver spillet som et langskudd.

Kampstart: 19.00.

Annonsebilag