Bare seier over Chile er godt nok dersom Spanias VM-drøm skal leve videre.
Bare seier over Chile er godt nok dersom Spanias VM-drøm skal leve videre. Foto: Reuters/Scanpix

Spania tar kommandoen direkte

Vi tror de regjerende mesterne slår tilbake umiddelbart etter sjokktapet for Nederland.

Kommersielt

Flere tips fra Sportspill onsdag:
Tippetips: 
Store penger på VM-kupongen?
VM-tips 1: 
Den flyvende hollender slår til igjen
VM-tips 3:  Kroatia får tilbake storscoreren
V4/V5 Jägersro:  Et vorspiel som duger
V5 Charlottenlund:
Frekk banker
V65 Bjerke:
Stortalentet viser seg frem

Onsdag er det tre VM-kamper på oddsprogrammet, Nederland - Australia (18.00), Spania - Chile (21.00) og Kamerun - Kroatia (00.00).

I tillegg er det tippekupong med ni VM-kamper og tre oppgjør fra norsk fotball.

Dagens VM-tips 2

Spania – Chile pause H

Spania kan få det meget tøft med å kvalifisere seg til sluttspillet etter 1-5-tragedien mot Nederland. For landet kan faktisk bli slått ut av mesterskapet selv med seier over Chile og Australia i de to siste gruppekampene.

De regjerende mesterne så ut til å holde normal standard helt til Robin van Persie utliknet rett før hvilen, men raknet fullstendig i andre omgang. Spørsmålet er om landslaget har fått lide for at mange av stjernespillerne har vært involvert i meget lange sesonger med sine klubblag.

Landslagssjef Vicente del Bosque har antydet at han kan komme til å gjøre to-tre endringer på laget. Javier Martinez kommer trolig inn for Gerard Piqué i midtforsvaret. Diego Costa, som har vært mye skadet på tampen av sesongen og som ikke spilte opp mot sitt beste i åpningskampen, kan også bli vraket til fordel for Cesc Fabregas eller Fernando Torres. Pedro Rodriguez, Koke og Juan Mata er tre andre spillere som kan være aktuelle i startoppstillingen.

Real Madrid-keeper Iker Casilla hadde en meget tung dag på jobben mot Nederland, men landslagskapteinen spiller trolig fra start også i dag.

Chile imponerte ikke veldig mot Australia, men kunne til slutt juble over 3-1-seier. Spillerne virket ikke komfortable med å måtte føre spillet, og det er godt mulig at laget vil fungere med en kontringstaktikk mot en motstander som etter all sannsynlighet kommer til å ta kommandoen i kampen.

Arturo Vidal gjennomgikk nylig en kneoperasjon, og i åpningskampen så det ikke ut til at Juventus-stjernen hadde rukket å komme i toppform. Vidal er imidlertid så viktig for laget at han trolig spiller fra start likevel.

Dette er en kamp Spania er nødt til å vinne for å ha mulighet til å gå videre til sluttspillet. For å klare det må spillerne riste av seg den dårlige følelsen etter Nederland-kampen så fort som mulig etter avspark. Vi tror derfor Spania kommer til å gå ut i hundre for å skaffe seg en tidlig ledelse og sårt tiltrengt selvtillit. Dersom Chile kommer inn i matchen tidlig og holder nullen i første omgang, kan det fort bli en ny katastrofekamp for Spania.

Oddsen på spansk ledelse til pause er 1,95, og dette blir vårt første VM-tips i dag. Vær obs på at objektet må kombineres.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus