HØYE PÅ SELVTILLIT: Villarreal tok en bunnsolid 1-0-seier over Atletico Madrid i helgen.
HØYE PÅ SELVTILLIT: Villarreal tok en bunnsolid 1-0-seier over Atletico Madrid i helgen. Foto: Jose Jordan (Afp)

Spanjolene tar Europa League seriøst

Vi setter pengene på en skikkelig favorittdobbel for å sikre gevinst i Europa League.

Kommersielt

Sportspills øvrige torsdagsmeny:
Oddstips 1
: Superpatriotisk dobbel til svimlende odds
Oddstips 2: Deila reiser Europa-kjerringa
Langskudd
: Dortmund-sjokk ligger i kortene

TV-kampene: Slik ser du ukens fotballfest på TV

V4 Åmål: Nye godbiter blir servert
V5A Bjerke: Vrient på Bjerke

Det er full rulle i Europa League på langoddsprogrammet. Molde og Rosenborg skal i aksjon, det samme skal Tottenham og Liverpool. Det er også en rekke spennende objekter denne torsdagen.

Nettavisen satser meget friskt denne torsdagen, i håp om de virkelig store gevinstene.

I denne dobbelen roer vi imidlertid litt ned og satser på to favoritter som bør vinne sine kamper greit.

Dagens dobbel 3, innleveringsfrist klokken 18.55.
Basel + Villarreal, samlet odds 2,25.

Basel - Lech Poznan, H 1,45
Sveitserne har mistet suksesstrener Paulo Sousa til Fiorentina, men virker ikke spesielt svekket av det. I den hjemlige ligaen har de full kontroll og har 27 poeng fra ti kamper.

Sveitsernes imponerende erfaring i Europa skal ei undervurderes. De har vært med i dette lenge nå, og vet hva de går til. Seieren borte over Fiorentina i den første gruppespillskampen viste klart at rutine er mye verdt i denne turneringen.

Det er ingen nye skadeproblemer å melde om for Basel.

Lech Poznan har gått fra tittelholder til jumbo på rekordtid, og de ligger helt sist i Ekstraklasa etter å ha løftet trofeet i vår. Fem poeng og 1-2-7 fra ti ligakamper er ikke akkurat vanlig kost for den polske storklubben, som har en solid jobb å gjøre for å redde noe fra denne sesongen.

Europa League har heller ikke bydd på noen spesielle oppturer for gjestene, som spilte 0-0 hjemme mot Belenenses i første gruppespillskamp.

Hjemmelaget tar denne greit. 1,45 er helt i toppen av hva markedet ellers tilbyr på hjemmeseier.

Villarreal - Viktoria Plzen, H 1,55
Også på hjemmeseier til spanjolene har Norsk Tipping priset seg over flere konkurrenter der ute. Hvorfor er ikke så godt å vite: Mulig tapet for Rapid Wien i første gruppespillskamp sitter i hos bookmakerne.

Formen ellers er nemlig upåklagelig. De har vunnet fem av de seks siste og tapt bare den nevnte mot Wien. Høydepunktet kom i helgens La Liga-runde mot Atletico Madrid og de topper tabellen før Europa-pausen. De tre siste kampene har endt med seier og de er normalt bunnsolide hjemme med 12-1-6 forrige sesong. Tapene har kommet i stor grad mot topplagene.

Man skal ikke undervurdere Europa League betydning for den gule ubåten, som er på ordentlig jakt etter europeisk suksess.

Viktoria Plzen verdsetter nok denne turneringen svært høyt, men kvalitetsgapet opp til Villarreal er enormt. Hjemme i tsjekkisk liga har de 5-2-1 og andreplass bak Sparta Praha.

De skal imidlertid ha skryt for en strålende form og de har vunnet alle sine syv siste i alle turneringer. Første gruppespillskamp vant de 2-0 over Dinamo Minsk.

Men Villarreal tar denne. De er for gode til å ikke gjøre det.

Dermed får vi et par gode favoritter som virkelig bør innfri, til totaloddsen 2,25.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus