*Nettavisen* Sportspill.

Spansk dobbel til tre ganger pengene

MÅLMASKIN: Lucas Perez (venstre) har vært dødelig denne sesongen for Deportivo La Coruña. Foto: Miguel Riopa (Afp)

Espanyol og Deportivo har vist at de er solide hjemmelag, og de får begge overkommelig motstand i dag.

19.12.15 09:08

Sportspills øvrige lørdagsmeny:
Oddstips 1:
Leicesters superduo betyr målgaranti
Oddstips 3:
Willian gjør det igjen
Oddstips 4:
Newcastle endelig på vinnersporet
Tippekupong:
Bonuspotten skal ut
Skiskyting:
Schempp i monsterform
TV-kampene:
Slik ser du helgens fotballkamper
V75 Bjerke lørdag: Dobbel sjuerpott med verdensstjernen
V5 Bjerke lørdag:
Gundersen har mer på lager
V65 Forus lørdag kveld: Buer har ikke gitt opp

Ny bra dag for Nettavisen/Sportspills oddstips fredag, selv om handicapspillet på Norge røk. Vinnertips på Lund Svindal (2,00), herlig skiskytingsdobbel med duellseire til Dahlmeier og Hildebrand til 2,8 i odds og singelspill på Nice til 2,12 i odds, sørget for solid pluss i regnskapene. Det var tredje dag på rad med fint pluss.

Lørdagens langoddsprogram er spekket med godbiter. Klubbfotballen ruller over hele Europa og i tillegg er det masse herlig vintersport på menyen på dagens langoddsprogram.

Dagens dobbel, innleveringsfrist klokken 18.10.
Deportivo + Espanyol, samlet odds 3,61.

Espanyol - Las Palmas, H
Espanyols sesong har vært som forventet så langt. Klubben fra Barcelona ligger i skrivende stund på 12. plass i La Liga, etter å ha sanket 17 poeng på 15 kamper. Espanyol står med 5-2-8 totalt så langt denne sesongen, og har hele -11 i målforskjell. Dagens hjemmelag har sluppet inn hele 26 mål denne sesongen, og har bare scoret 15 selv.

Espanyol har sanket de fleste poengene sine på hjemmebane, og hele elleve av deres 17 poeng har kommet på Power8 Stadium. Med en hjemmestatistikk på 3-2-2 er det ingen tvil om at Espanyol trives best på eget gress. Mye av æren for poengfangsten på hjemmebane skal Felipe Caicedo og Hernan Perez ha. De to har scoret fire mål hver denne sesongen, og er dermed klubbens toppscorere.

Manager Constantin Galca kan glede seg over en tilnærmet skadefri tropp. Det er bare forsvarspiller Anaitz Arbilla som er utilgjengelig på grunn av skade til dagens oppgjør.

Det ser ikke like bra ut for dagens bortelag, hverken på tabellen eller skadesituasjonen. Las Palmas ligger på 19. plass i La Liga, med bare 13 poeng på 15 kamper. Med statistikken 3-4-8 har manager Quique Setien en tøff oppgave med å få Las Palmas sesong på rett kjøl.

Bortelaget har en vond vane å vende når de reiser til Power8 Stadium i dag. Las Palmas er ett av La Ligas aller dårligste bortelag, og har fortsatt til gode å vinne en kamp når de er på reisefot. 0-2-5 er bortestatistikken deres, og de har i tillegg sluppet inn hele 17 mål på deres syv bortekamper.

Las Palmas må klare seg uten Antolin Alcaraz, Pedro Bigas, Javi Castellano og Angel Lopez til dagens oppgjør, mens Galca har ett håp om at David Garcia skal bli klar til oppgjøret.

Med tanke på Las Palmas sin grusomme bortestatistikk, og faktum at Espanyol har vært solide på hjemmebane denne sesongen, har vi stor tro på at Espanyol kan feire jul med tre nye poeng på samvittigheten.

Deportivo La Coruña - SD Eibar, H
Deportivo har imponert de fleste denne sesongen. Dagens hjemmelag befinner seg i skrivende stund på 6. plass i La Liga, med 23 poeng på 15 kamper. 5-8-2 er fasiten for Victor Sanchez menn denne sesongen. Deportivo har scoret hele 23 mål så langt, og har sluppet inn 16.

Deportivo har ikke vært bunnsolide på hjemmebane denne sesongen, men kan glede seg over å bare ha tapt én gang på eget gress. De fleste hjemmekampene har endt med poengdelinger, og 2-4-1 er hjemmestatistikken deres. Mye av æren skal spissen Lucas Perez ha. Perez er klubbens toppscorer med imponerende elleve mål på 15 kamper denne sesongen.

Det har vært en god sesong for Deportivo, men det ser ikke like lyst på skadefronten for Victor Sanchez. Han må klare seg uten Alberto Lopo, Cani, Oriol Riera, Fabricio, Jonas Gutierrez og Celso Borges, mens det er usikkerhet rundt situasjonen til Laure, som kan bli klar til oppgjøret.

Det har vært en god sesong for dagens bortelag også. Eibar befinner seg i skrivende stund på 10. plass i den spanske toppdivisjonen, med 21 poeng på 15 kamper. Eibar har scoret 19 mål denne sesongen, men har måttet plukke hele 17 baller ut av eget nett også. 5-6-4 er statistikken for sesongen så langt.

Eibar har vist at de er ett solid bortelag denne sesongen, og etter syv bortekamper har de en statistikk på 2-3-2 å vise til. De har scoret ti og sluppet inn ni på bortebane. Borja Baston er mannen å se opp for hos Eibar. Spissen er klubbens toppscorer med syv mål på 15 kamper.

Jose Luis Mendilibar kan glede seg over en solid bortestatistikk, men skadesituasjonen er lite å glede seg over. Mendilibar må klare seg uten Izet Hajrovic, David Junca, Borja Ekiza, Eddy Silvestre og Jaime Jimenez, mens man fortsatt venter på svar om Ivan Ramis rekker dagens oppgjør.

Deportivo og Lucas Perez har vært sterke denne sesongen, og vi tror de får jobben gjort og sender Eibar hjem uten poeng i dagens kamp.

Vi har stor tro på Espanyol og Deportivo La Coruña, og en samlet odds på 3,61 er absolutt godkjent på en innholdsrik fotballørdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.