Brynäs ble svensk mester så sent som i 2012, men har hatt en skuffende sesong så langt.
Brynäs ble svensk mester så sent som i 2012, men har hatt en skuffende sesong så langt. Foto: Pontus Lundahl / Scanpix

Sparket trenerne etter 2-7-tap

Nytt trenerteam skal reddet Brynäs fra nedrykk.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill fredag/lørdag:
Skiskyting:
  Tiril burde vært favoritt
V64 Gävle: Stor jackpotomgang fredag kveld
V65 Biri:  Frekt bankervalg
V75 Leangen lørdag: Dobbel sjuerpott med Kolle
V5 Leangen lørdag: Brækken har bankeren

Etter en tung start på uken for oddstipsene, var det gledelig med treff på samtlige tre anbefalinger torsdag (Schempp-seier over Bjørndalen til 1,85 i odds, Linköping-seier over Färjestad til 1,95 i odds og Tunisia-seier over Zambia til 2,05 i odds).

Fredag er det verdenscup i langrenn, alpint og skiskyting på langoddsmenyen. Til kvelds kan vi blant annet spille på FA-cupen, Afrikamesterskapet, Ligue 1 og SHL.

Dagens dobbel

Växjö - Brynäs H
Asplöven - Västerås B


Brynäs - Växjö H 1,55
Brynäs har hatt en meget skuffende sesong i SHL og ligger helt nede på 10. plass med 48 poeng på 39 matcher. Kun målforskjellen skiller ned til Leksand på nedrykksplayoff.

Klubben som ble svensk mester så sent som i 2012, har gjort det spesielt dårlig på bortebane denne sesongen. På 19 forsøk er det blitt 9 poeng, noe som er desidert dårligst i ligaen.

Forrige serierunde ble også hjemmefortet Gavlerinken Aren a pulverisert av Skellefteå, som ikke ga seg før det stod 2-7 på lystavla. Det ble for mye for klubbledelsen, og trenertrioen Tommy Jonsson, Andreas Dackell og Ove Molin fikk sparken.

Inn er kommet tidligere Luleå-trener Thomas «Bulan» Berglund og den tidligere Djurgården-profilen Petter Nilsson.

Den nye trenerduoen disponerer en meget sterk førsterekke med Greg Scott, Anton Rödin og Bill Sweatt, men resten av rekkene er ikke av samme kaliber. De må også få skikk på et forsvar som tidvis har vært lekk denne sesongen.

Växjö ligger på femteplass og har fem poeng opp til den viktige fjerdeplassen som gir hjemmefordel i sluttspillet. Laget stod med tre strake seiere før det ble bortetap for Luleå sist. Det er blitt seier i de tre siste hjemmematchene.

Växjö har hatt meget god kontroll på Brynäs det siste året og står med fem strake seiere i innbyrdes oppgjør. Rett før jul ble det 4-0-seier på bortebane, mens den siste hjemmematchen i november endte 5-2.

Begge lagene skal i aksjon allerede lørdag. Växjö skal spille borte mot Frölunda, mens Brynäs møter Leksand borte. Ettersom Leksand er klubben Brynäs kjemper om for å unngå nedrykkskvalik, er lørdagens match ekstremt viktig for Brynäs. Spillerne kan rett og slett ikke stille utslitte i det oppgjøret.

Vi tviler på at Brynäs løftet spillet på bortebane allerede i den første kampen med nye trenere og anbefaler spill på H.

Asplöven – Västerås B 1,95
Västerås var tippet som en av opprykkskandidatene i Hockeyallsvenskan før sesongen, men fikk en tung start på høsten og kjempet lenge helt i bunnen av tabellen.

Har imidlertid kommet opp på det nivået ekspertene hadde forventet at laget skulle være på før sesongen, og det er blitt seier i 11 av de siste 14 kampene. Kommer fra en enkelt 3-1-seier over Södertälje og har vunnet tre matcher på rad.

De gode prestasjonene har sendt laget opp fjerdeplass. Målet for siste del av grunnspillet er å komme på topp to for å kunne spille opprykksrunde mot det andre laget som ender som nummer en eller to. Serieleder Karlskrona ligger fire poeng foran Södertälje, men har spilt en kamp mer. Opp til Karlskoga på andreplass skiller det tre poeng.

Asplöven ligger på niendeplass og har ett poeng opp til Björklöven på den siste plassen som gir billett til kvalifiseringsserien for opprykk. Ned til AIK og Oskarshamn på to siste plassene skiller det fem poeng.

Hjemmeformen er dårligst i ligaen. På de ni siste matchene har laget bare tatt tre seiere. Fikk imidlertid en opptur med en viktig 3-1-seier over AIK på bortebane forrige serierunde.

Västerås har hatt et meget godt tak på Asplöven det siste året og står med fire strake innbyrdes seiere etter ordinær tid.

Västerås er i god form og trenger tre poeng for å ta igjen de to tetlagene. Vi spiller B i denne kampen.

Samlet odds for dobbelen: 3,02.