*Nettavisen* Sportspill.

Spennende hockeydobbel til 3,32 i odds

Växjö var tippet som en mulig gullkandidat før sesongen og endte på tredjeplass i seriespillet. I dag starter sluttspillet for laget fra Småland. Foto: www.vaxjolakers.se

Det ble fullklaff for gårsdagens SHL-dobbel. Vi prøver oss på svensk hockey også i kveld.

13.03.15 16:52

Øvrige tips fra Sportspill fredag:
Dagens dobbel 2:
Høyt spill til 4,23 i odds
V4/V65 Solvalla:Stjernekusken får tillit
V65 Jarlsberg:Supertalent i årsdebut

Etter en tung start på uken for oddstipsene, ble det full fest torsdag. Både hockeydobbelen fra Sverige (2,97 i odds), skiskyting-dobbelen (2,63 i odds) og singelspillet på Everton (2,15 i odds) gikk inn og sørget for et pent overskudd for alle som fulgte anbefalingene.

Dessverre klarte Villarreal verken seier eller uavgjort mot Sevilla, og vi måtte nøye oss med to ganger 11 rette på tippetipsene.

Fredag er det blant annet VM-stafett i skiskyting for kvinner, La Liga, Bundesligaen og Ligue 1 på oddsprogrammet.

HTML EMBED

Dagens dobbel

Växjö - Örebro H
Linköping – HV71 H
HTML EMBED

Växjö – Örebro H 1,70
Dette er første kamp i sluttspillet for de fire lagene i dette dobbelforslaget. Det spilles best av sju kamper.

Växjö har fordelen av hjemmekamp i første runde (og eventuelt i den sjuende) fordi laget endte på tredjeplass i seriespillet, mens Örebro sluttet på sjetteplass. Växjö tok seks poeng mer enn Örebro og er et meget sterkt hjemmelag. Endte på tredjeplass på «hjemmetabellen» - á poeng med Linköping på annenplass.

Örebro gjorde det også klart best på hjemmebane og tok bare 33 av totalt 90 poeng på fremmed is.

Laget var den største positive overraskelsen denne sesongen og klarte å kapre en sluttspillplass uten å måtte spille play-in.

SHLs beste poengplukker, Derek Ryan (60 poeng) , har vært syk denne uken, og det er høyst usikkert om amerikaneren rekker kveldens match. Ellers ser det bra ut for bortelaget.

Växjö kom til semifinalen forrige sesong og har vært et stabilt topplag hele denne sesongen. Örebro rykket opp til SHL for to sesonger siden og måtte spille kvalifisering for å holde plassen forrige sesong. Örebro har gjort det bedre enn ekspertene hadde ventet i år, men mangler erfaring i sluttspillet. Det kan fort bli avgjørende i kampen om en semifinalebilletten.

Det er ekstremt viktig for Växjö å vinne den første hjemmekampen, og vi kommer garantert til å se et heltent hjemmelag. Örebro er klart svekket i angrepet dersom poengkongen Ryan må stå over.

Linköping – HV71 H 1,95
Det skilte bare ett poeng mellom disse to i seriespillet, men det er nok til at Linköping har fått hjemmefordel kvartfinalen.

Det passer garantert hjemmesterke Linköping godt. Laget var det det nest beste hjemmelaget i serien og vant 19 av 28 kamper i Saab Arena etter ordinær tid.
Unggutten Gustav Forsling rekker trolig ikke kveldens match, men backen Mattias Bäckmanser ut til å bli klar. Ellers ser det bra ut for hjemmelaget.

HV71 tok flere poeng enn det ekspertene hadde ventet denne sesongen, selv om laget både scoret færre og slapp inn flere mål enn de andre topplagene (145-141 i målforskjell).

Til kveldens kamp er Christoffer Törngren (41 matcher), Sebastian Strandberg (24 matcher) og Axel Eidstedt(26 matcher) ute med skader. Lagkaptein Ted Brithénhar slitt med en skade i et par uker, men ser ut til å bli klar.

Linköping har hatt et godt tak på dagens motstander denne sesongen og gikk seirende ut av de fire siste møtene.

Linköping kom til semifinalen de to foregående sesongene, men ble slått ut av dobbeltvinneren Skellefteå begge ganger. HV71 har ikke tatt seg videre fra kvartfinalen siden 09/10-sluttspillet. I 12/13 ble det tap for Linköping i kvartfinalen.

Det er spådd en jevn kvartfinale mellom disse to lokale «E4-lagene», men vi tror hjemmefordelen blir avgjørende i første match.

Samlet odds for dobbelen: 3,32.

Kampstart: 18.30.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.