*Nettavisen* Sportspill.

Spiller sin 800. kamp i kveld

Kevin Davies (til venstre) i duell med Shrewsbury Jermaine Grandison i en cupkamp tidligere i sesongen. Foto: Martin Rickett (Pa Photos)

Kevin Davies fyller 38 år om to måneder, men holder fortsatt koken på fotballbanen.

16.01.15 11:28

Øvrige tips fra Sportspill fredag:
Oddstips:
HV71 best i derbyet
Skiskyting:
Klar fordel Ringen
V64/V4 Solvalla: Redens nye stjerne innfrir
V65 Jarlsberg: To bankere på direkten

Fredagens oddsprogram består blant annet av kamper fra La Liga, Ligue 1, Ligue 2, League One, League Two, NHL og SHL. I tillegg er er det verdenscup i slalåm og skiskyting på menyen.

HTML EMBED

Dagens dobbel

Preston – Leyton Orient H
Brest – Chamois Niort H
HTML EMBED


Preston - Leyton Orient H 1,60
Preston spilte playoff for opprykk til Championship forrige sesong, men røk ut før finalen. I år ligger klubben fra Lancashire på fjerdeplass når det er spilt 24 runder i League One.

Playoffplassen virker trygg, men det skiller seks poeng opp til de to lederlagene på direkte opprykk, og sesongens mål er å ta igjen Swindon eller Bristol City.

Derfor var de ubeleilig at det ble 1-2-tap borte for Sheffield United forrige runde. 2015 startet imidlertid på best tenkelig vis med 2-0-seier over Norwich i FA-cupen. Laget var i god hjemmeform før juleferien og har vunnet fem av de siste åtte kampene på Deepdale.

Toppscorer Joe Garner og to andre offensive spillere er ute med langtidsskade, og det er godt mulig at vi får se veteranspissen Kevin Davies fra start i kveld.

37-åringen, som er mest kjent for sin karriere i Bolton og Southampton, vil så fall spille sin 800. seniorkamp fra start.

Den Manchester United-eide keeperen Sam Johnstone, som har spilt for Doncaster tidligere denne sesongen, er hentet til Preston på lån og kan debutere for klubben i kveld.

Leyton tapte 0-1 hjemme for Fleetwood sist og falt end til 20. plass. Kun målforskjellen skiller laget fra nedrykk. Tok full pott på de to kampene før det, men det var mot elendig motstand – Yeovil og Crawley – som ligger sist og nest sist på tabellen.

Stod med fire strake bortetap før seieren over Yeovil.

Kaptein Nathan Clarke er meldt klar etter lyskeskade og går trolig inn i forsvarsrekka. Det er også håp om at spissen Darius Henderson (fem mål) blir klar, men kantspilleren Jobi McAnuff er ute et par uker til. Førstekeeper Adam Legzdins, spissen Jay Simpson (tre mål) og midtbanespillerne Marvin Bartley og Lloyd Jamesbefinner seg på skadelisten.

Brest - Chamois Niort H 1,80
Brest taklet nedrykket fra Ligue 1 for to sesonger siden dårlig og brukte halve fjorårssesongen på å komme opp på et akseptabelt nivå.

Opplevde en strålende vårsesong, og de gode resultatene har fortsatt denne sesongen. Ligger for tiden på tredjeplass, en plassering som gir direkte opprykk.

Laget fra Bretagne spilte en meget god kamp borte mot serieleder Troyes sist, men et selvmål og to røde kort gjorde at Brest-spillerne måtte reise tomhendte hjem.

Har flotte 7-2-0 på hjemmebane og har sammen med Troyes ligaens mest gjerrige forsvar, med kun 10 baklengs på 19 kamper.

Forsvarsspillerne Simon Falette og Wilfried Moimbe er suspendert i kveld, mens fire spillere er ute med skade.

Chamois Niort står med kun ett poeng på de tre siste kampene og har falt ned til 16. plass.

Det skiller bare ett poeng ned til Tours på nedrykk, og på bortebane er det kun blitt én seier så langt.

Fraværsmessig ser det bra ut for bortelaget.

Det er klasseforskjell på disse lagene, og vi tror hjemmesterke Brest tar tre viktige poeng i opprykksstriden til tross for noen fravær.

Samlet odds for dobbelen: 2,88.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.