Portsmouths Papa Bouba Diop i duell med Chelseas Florent Malouda i FA-cupfinalen 2010.
Portsmouths Papa Bouba Diop i duell med Chelseas Florent Malouda i FA-cupfinalen 2010. Foto: Carl De Souza (Afp)

Spilte finale i 2010 - har ikke vunnet en cupkamp siden

2008: FA-cupvinner. 2010: FA-cupfinale mot Chelsea. Siden den gang har det meste gått galt for Portsmouth.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill onsdag:
Dagens dobbel:
  3,44 på at de blir gruppevinnere
V76 Bjerke: 
Dette er jackpotbankeren
V4 Jägersro:
Bli med på galoppvorspiel

Onsdagens oddsprogram  består blant annet av en rekke kamper fra kvalifiseringen til Afrikamesterskapet. Det spilles også en kamp i FA-cupen.

Dagens oddstips

Aldershot - Portsmouth HPortsmouths FA-cupseier i 2008 og finalekampen mot Chelsea to år senere er ikke så langt tilbake i tid, men for fansen må det føles som en uendelighet.

Portsmouth har nemlig opplevd store økonomiske problemer de siste årene og lever for tiden en anonym tilværelse i League Two.

Laget har ikke vunnet en eneste kamp i FA-cupen siden semifinaleseieren over Tottenham i 2010. Den gangen satte Schalke-stjernen Kevin-Prince Boateng inn scoringen som fastsatte resultatet til 2-0. I fjor ble laget slått ut av Stevenage i første runde, og sesongen før det var det Notts County som ble for sterke i første kamp.

I kveld er det omkamp mot Conference-laget Aldershot på programmet. Lagene spilte 2-2 i Portsmouth i det første oppgjøret, og ifølge rapportene var Aldershot det beste laget i andre omgang. En sen scoringen av Danny Hollands reddet imidlertid æren for Portsmouth.

I serien ligger den gamle storklubben på 13. plass. Det skiller fem poeng opp til Southend på playoff, og i så måte er den kommende lørdagskampen mot Morecambe viktigere enn kveldens cupmatch.

Den viktige midtbanespilleren James Dunne er ute med en kneskade til januar. ForsvarerneDanny East og Adam Webster, midtbanespilleren Wes Fogden og spissen Tom Craddock er heller ikke tilgjengelige.

Aldershot har også slitt med økonomiske problemer nylig og hadde en tung fjorårssesong etter nedrykket fra League Two. Klubben er imidlertid over den verste kneika og ligger trygt plassert midt på tabellen i Conference.

Formen er nokså god, med 2-2-1 på de siste fem i serien. Tre av de siste fem hjemmekampene har endt med seier.

Til kveldens kamp er det usikkerhet rundt en del spillere. Forsvareren Mark Phillips, midtbanespillerne Jaydon Gibbs og Jordan Roberts og spissen Josh Scott testes før kampstart, mens Damon Lathrope og Anthony Tonkin er langtidsskadet.

Portsmouth har gjort det svært dårlig på bortebane denne sesongen og står med 1-3-5 og 3-13 i målforskjell på ni bortekamper i serien. For Aldershot er det et lite eventyr å kunne spille FA-cup på hjemmebane mot en historisk storklubb, og det er ventet tilnærmet fullt hus på Recreation Ground i kveld.

Aldershot-spillerne har ingen grunn til å frykte Portsmouth etter den gode andreomgangen sist, og vi tror mest på hjemmeseier. H spilles til 2,60 i odds.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus