Erling Braut Håland (t.v.) har gjort braksuksess i eliteserien de siste ukene. Kan han også ta Europa med storm?
Erling Braut Håland (t.v.) har gjort braksuksess i eliteserien de siste ukene. Kan han også ta Europa med storm? Foto: Carina Johansen (NTB scanpix)

Sprek bortedobbel i Europa

Vi satser på to borteseire i Europa-kvalikene.

Kommersielt

Sportspills øvrige onsdagsmeny:
VM-tips 1: Kroatia - England går til ekstraomganger
VM-tips 2: Kroatia tar seg til VM-finale
Tippetips: Ingen walkover for Rosenborg på Island
V76 Sørlandet: To topphester bankerspilles på Sørlandet
Overgangsvinduet:
Sjekk siste nytt

Onsdagens soleklare høydepunkt på langoddsprogrammet er naturligvis semifinalen i VM mellom Kroatia og England. Men det spilles også en del kamper i den første kvalifiseringsrunden til Champions League og Rosenborg skal i aksjon borte mot islandske Valur. Ellers er det også midtukekupong med innleveringsfrist kl. 17.55.

NK Olimpija Ljubljana – FK Qarabag 2,70 – 3,10 – 2,20 B (spillestopp kl. 1955)


Aserbajdsjanske Qarabag imponerte med å spille seg inn i gruppespillet i Mesterligaen sist sesong.

Den gangen slo Qarabag ut Ståle Solbakkens FC København i siste runden før gruppespillet. De vant 1–0 hjemme, men tapte 1–2 i Parken. Dermed gikk de inn i gruppespillet på bortemålsregelen.

Laget havnet i en knallhard gruppe med Chelsea, Atlético Madrid og sist sesongs semifinalister Roma. Aserbajdsjanerne røk ut av gruppespillet uten å vinne en eneste kamp, men de spilte uavgjort både hjemme og borte mot spanske Atlético Madrid. Det viser at Qarabag-lag holder et bra nivå.

Qarabags første hinder på veien mot et nytt gruppespill er slovenske Olimpija. Vertene gikk til topps i den slovenske ligaen sist sesong, men de har kun én gang tidligere spilt Mesterliga-kvalik. Nå møter de et Qarabag-lag som har solid rutine fra denne typen kamper.

Qarabag har nemlig tatt seg inn i gruppespillet i Mesterligaen eller Europaligaen de fire siste sesongene på rad, og de har planer om å gjenta den b eldriften denne sesongen.

De har tatt seg videre til den tredje kvalikrunden i Mesterligaen fire sesonger på rad, og fremgangen i Europa har vært merkbar.

Olimpija har en forferdelig form å vise til i Europa. De tapte hjemme og borte mot finske VPS i Europaliga-kvaliken sist sesong, og de tapte 3–4 mot Trencin i den første Mesterliga-kvaliken sin.

Olimpija Ljubljana er ventet å stille med sitt beste lag i denne kampen.

Keeper Hannes Thór Halldórsson, som har en fortid i Brann, Bodø/Glimt og Sandnes Ulf, debuterer ikke for sin nye klubb onsdag. Han er ute med en kneskade.

Jeg mener at Qarabag har en glimrende mulighet til å vinne denne matchen, men det blir neppe målrikt. 16 av de siste 21 Europa-kvalikene til Qarabag har endt med under 2,5 mål. Vi tror de tar en knapp seier mot et Olimpija-lag som har hatt problemer med å holde tett bakover.

FC Glenavon–Molde (Handikap fulltid 1-0) 3,65–3,50–1,62 B (spillestopp kl. 2040)

Molde-trener Ole Gunnar Solskjær og mannskapet hans møter Glenavon FC fra Nord-Irland i Europaligaens første kvalifiseringsrunde.

Laget ble nummer tre i den nordirske ligaen i fjor, hele 22 poeng bak serievinner Crusaders. I ligaen endte de dermed bak Coleraine, som tapte hele 7–0 over to kamper mot FK Haugesund i Europaliga-kvalifiseringen i fjor.

Den nordirske ligaen var ferdig i slutten av april, og Glenavon har kun spilt to et par treningskamper i oppkjøringen til Europaliga-kvaliken. De slo Coleraine FC 1–0 i slutten av juni og i helgen vant de 5–0 mot PSNI.

Gary Hamilton er spillende manager i klubben, men han spilte kun én cupkamp sist sesong. Det er spissen Mitchell og midtbanespilleren Cligan Molde må holde et øye med. Førstnevnte scoret 18 mål for Glenavon sist sesong, mens Cligan dunket inn tolv mål fra sin midtbaneposisjon.

Nordirene var også med i Europaliga-kvaliken i 2017. Den gangen tapte 1–2 mot KR Reykjavik på bortebane. Det ga dem et godt utgangspunkt før hjemmekampen på Mourneview Park. Men Glenavon fikk juling foran sine egne fans. De tapte hele 0–5.

Nå møter de et Molde-lag som er i storform. Laget til Ole Gunnar Solskjær har scoret tolv mål på de tre siste kampene, og de har kun sluppet inn ett. Molde skal høvle over nordirene, så jeg går for et handikapspill. Jeg venter at Molde vil vinne i Nord-Irland med to mål eller mer. Oddsen er 1,75, og den bruker jeg i en dobbel sammen med Qarabag.

Klikk her for å levere dette tipset

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør