Son Heung-min og Christian Eriksen er klare til serieåpningen mot Newcastle lørdag. Foto: REUTERS/Eric Miller
Son Heung-min og Christian Eriksen er klare til serieåpningen mot Newcastle lørdag. Foto: REUTERS/Eric Miller Foto: Eric Miller (Reuters)

Spurs fikser reprise på St. James' Park

Tottenham slo Newcastle 2-0 på bortebane i serieåpningen sist sesong. Lørdag vinner de igjen.

Kommersielt

Ventetiden er over. Denne helgen er Premier League tilbake på langoddsprogrammet. Fredag tjuvstartet Manchester United og Leicester City, og lørdag spilles det seks kamper i verdens mest populære liga. Vi leverer tips til samtlige kamper i den første ligarunden.

Siden det er første runde i Premier League lager vi oddstips til alle helgens kamper. Vi har klart oddstips til alle lørdagskampene. Ta en titt på dette her:

Huddersfield - Chelsea: Chelsea taper serieåpningen

Bournemouth - Cardiff: Bournemouth stopper tapsrekken

Wolverhampton - Everton: Everton mener virkelig alvor

Fulham - Crystal Palace: Tett londonoppgjør gir oss en treoddser

Watford - Brighton: Statstikken taler for U


Newcastle United – Tottenham 3,45 – 3,40 – 1,90 B (Spillestopp kl. 1325)


Klikk her for å levere dette spillet


Reprise på serieåpningen sist sesong. Den gangen vant Tottenham 2–0 mot Newcastle på St. James' Park etter at Jonjo Shelvey fikk rødt kort i starten av annen omgang.

Jeg tror Newcastle får det tøft også denne gangen. Tyneside-laget håper riktignok på en plasseringen på øvre halvdel av tabellen, men jeg er usikker på hvor bra mannskapet til Rafael Benitez er denne sesongen.

Slik ser du fotball på nett

Klubbens eier Mike Ashley er upopulær blant fansen, men Newcastles spanske manager har en høy stjerne hos supporterkjernen på St. James Park. De setter sin lit til at han klarer å fortsette fremgangen som de har hatt de siste to sesongene under hans ledelse.

Dersom man skal dømme laget ut fra resultatene i sesongoppkjøringen, så vil fansen i Nord-England oppleve mange nedturer. Newcastle vant bare én av de siste fem treningskampene, men de har gjort noen varp helt mot slutten av overgangsvinduet.

Salomón Rondón er lånt inn fra West Brom, og den sveitsiske stopperen Fabian Schär skal tettet igjen bakover hos The Magpies. Tidligere i sommer har de sikret seg Mainz-spilleren Yoshinori Muto. Det er en spennende spiller.

Til tross for at Newcastle ikke har levert i oppkjøringskampene, så er de et sterkt hjemmelag. De tapte kun to av de ti siste hjemmekampene i Premier League sist sesong. Samtidig unngikk de tap i fire av seks hjemmekamper mot topp seks-lagene forrige sesong. Det viser at det aldri er enkelt å møte The Magpies hjemme i Nordøst-England.

NB! Har du husket å levere Lotto-kupongen? Lørdag ligger det 14 millioner kroner i Lotto-potten. Leverer kupongen her!

Tottenham kjøpte ikke en eneste spiller under sommerens overgangsvindu. Det har aldri skjedd før etter at den nye ordningen ble innført i 2003. Independent skriver at London-klubben faktisk var den eneste klubben i Europas fem største ligaer til ikke å hente en eneste spiller i sommer.

Det er sikkert mange som mener det er et svakhetstegn, men det er ikke nødvendig å svartmale situasjonen. Tottenham har et bra lag, og de er allerede godt samkjørt. Det vil være positivt.

Problemet er bare at Mauricio Pocchettino mangler en haug med spillere. Harry Winks, Josh Onomah og Victor Wanyama er ute med skader, og Erik Lamela og Moussa Sissoko er begge usikre. Dessuten er det ennå ikke klart hvor mange som kommer til å spille av VM-spillerne. Hugo Lloris, Kieran Trippier, Jan Vertonghen, Toby Alderweireld, Danny Rose, Eric Dier, Dele Alli og Harry Kane vil bli vurdert inn mot kampstart.

Harry Kane sliter vanligvis i starten av sesongen med å score, men The Lilywhites-spissen er en av de største stjernene i Premier League, og jeg tror han kan gjøre slutt på augustmarerittet sitt i denne matchen.

Begrunnelse B: Newcastle har strevd med å score mål i sesongoppkjøringen. De har faktisk ikke scoret i de tre siste oppvarmingskampene. Tottenham har et lag som er godt samspilt. Mauricio Pocchettino har utfordringer med tanke på at mange av spillerne har vært involvert i VM, og de er slitne. Det gjør at flere av lagets mest sentrale spillere er usikker til kampen. Spurs har likevel et bedre lag enn Newcastle, slik jeg ser det. De vant begge kampene mot The Magpise sist sesong, og de vinner igjen lørdag. Borteseier belønnes med 1,90 i odds. Spillestopp er klokken 1325. 

Klikk her for å levere dette spillet

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør