I STORFORM: Adama Diomande slutter ikke å score for Stabæk for tiden.
I STORFORM: Adama Diomande slutter ikke å score for Stabæk for tiden. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Stabæk suser videre

Bob Bradley og gjengen har endelig fått en uke med hvile og det får Odd svi for.

Kommersielt

Sportspills øvrige søndagsmeny:
Dagens single 1
: Brann er i støtet
Dagens single 2: Nå må Start vinne 
Langskuddet: United har ikke imponert
Tippekupongen: Fullstendig åpent i Buskerud-derbyet

V4 Göteborg Galopp: Norsk suksess i Göteborg

Det er bare å slå seg løs på dagens langoddsprogram. Tippeligaen, Serie A, Premier League og resten av Europa viser seg fra sin aller beste side - dagen før landskamppausen begynner.

Dagens dobbel, innleveringsfrist klokken 15.25.
Stabæk + Sogndal, samlet odds 2,94.

Stabæk - Odd, H 1,90
Det er virkelig ikke mulig å stoppe bæringene for tiden. De har fire seiere på rad og har scoret syv mål de to siste kampene - dog sluppet inn fire i de samme to kampene.

Likevel er det noe bunnsolid over dette Stabæk-laget, som ikke gir seg før kampen er over. Det har gitt dem en vanvittig snuoperasjon mot Lillestrøm og de kom tilbake etter at Sandefjord utlignet forrige runde.

På hjemmebane har Stabæk vært rett og slett suverene denne sesongen. 7-2-1 - der tapet kom etter en kontroversiell dommeravgjørelse mot Rosenborg - gjør dem til et fryktet lag.

Tvilsomme Kamal Issah er eneste mulige fravær for hjemmelaget, som har vært heldige/dyktige på skadefronten denne sesongen.

Odd fikk enda en vanvittig opplevelse da de møtte Dortmund på Westfalen, men tapte til slutt - fortjent - 7-2. Nå venter hverdagen og det er ikke usannsynlig at det blir et aldri så lite antiklimaks å spille foran 1/15 av tilskuerne i Tyskland.

Kampen går på naturgress, som er fordel hjemmelaget, selv om Odd har prestert godkjent på gress denne sesongen.

5-3-2 er også en godkjent bortestatistikk for gjestene. De er ikke plaget av skader eller suspensjoner, men er ventet å rotere inn nøkkelspillere som ikke spilte mot Dortmund.

Stabæk er i knallform og Odd har nok enda ikke landet fra den elleville opplevelsen i Tyskland. Hjemmeseier til 1,90 er veldig fristende.

Sogndal - Follo, H 1,55
Sogndal har hatt en trøblete periode etter en imponerende start, men slo virkelig tilbake med 5-0 mot Bærum sist. Selv om det er for tidlig å friskmelde Eirik Bakkes mannskap, er det et vanvittig godt steg i riktig retning for hjemmelaget.

At de fortsatt leder OBOS-ligaen med syv poeng, sier ikke rent lite om deres imponerende form denne sesongen. De siste fire kampene har de kapret åtte poeng.

Hjemmestatistikken på 6-3-1 er solid. Tapet kom - overraskende nok - mot Levanger. Petter Strand er strekkskadet og rekker ikke kampen.

Follo åpnet sesongen veldig godt og spilte solid fotball, men har tapt seg siden det og står med ni poeng fra de siste ti kampene. Det holder dem over nedrykksstreken - så vidt.

De to siste kampene har de spilt uavgjort mot Bærum og Strømmen, og sliter åpenbart med å finne tilbake til finspillet som gjorde dem så solide.

Borteformen er på 3-3-4, og det har gjort det godkjent på kunstgress, til tross for at de spiller på naturgress hjemme. Sogndal-troppen reiser til vestlandet med buss, en drøy åtte timer lang tur, men er ikke berørt av skader eller suspendensjoner.

Follo har prestert godt mot de beste lagene, uten å plukke spesielt mye poeng. I vårsesongens oppgjør, endte det med Sogndal-seier etter en siste minutts matchvinner-scoring av Bjørn Utvik.

Gjestene er i svak form og har en lang reisevei foran seg, noe som gjør at vi har null problem med å støtte favoritt Sogndal til godkjente 1,55 i odds.

2,94 kan gi svært godt betalt for to normalt solide hjemmelag.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus