Stallmann med to V5-jokere

Simen Bremseth Jessen har to oppsitt på Leangen lørdag. Begge står i førstespor bak bilen, og kan være jokere i leken.

Kommersielt

Her finner du Nettavisens V5-tips.

Her finner du Nettavisens DD-tips.

Her finner du våre V75-tips.

Komplett program kan du laste ned her.

Simen Bremseth Jessen står i førstespor bak bilen med begge sine oppsitt, og ingen av de skal avskrives i seierssammenheng.

Hva kan du fortelle spillerne om Mama's Jack?
- Han var ekstremt god i seiersløpet. Også i de to siste startene har han gått fint, men ikke vært fullt så god som da han vant. Den siste uken har han virket fin i trening, så formen virker å være god. Tidligere kunne han være hissig, men i de siste startene har han vært rolig og fin. Det skyldes nok at han nå er helt i orden helsemessig, og ikke går og kjenner på noe, sier Simen Bremseth Jessen.

Hvordan vurderer du løpet og vinnersjansene denne gangen?
- Sprint passer fint, og jeg tror ikke det er noen som tar en lengde på han fra start. Han går fint både i tet og rygg. Bjørn (Garberg) kommer nok til å kjøre fra start med Jack Windswept. Jeg tror begge skal kjempe om seieren.

Hva med Royal Guy i V5-5, kan han være en joker i leken?
- Ja, jeg synes det. Vi klarer nok ikke å forsvare sporet, men vi får kanskje lederrygg, eller så blir det tredje innvendig. Med ryggløp og godt tempo underveis har han en giftig speed på lager. Selv om han møter tøffe hester synes jeg han skal strekes på 3-4 hester.

Simen er 23 år, men har allerede lang erfaring som stallansatt. Han var en sesong hos Trond Smedshammer i USA. Etterpå jobbet han hos Frode Husbyn, før han ble ansatt hos Bjørn Garberg i august i fjor.
- Her trives jeg kjempegodt. Bjørn er en rolig og behagelig sjef, og på en slik stall får jeg være med på alt. Jeg er også så heldig å få kjøre noen fine stallhester.

Hvilke planer og ambisjoner har du fremover?
- Som sagt trives jeg veldig godt her, men etterhvert har jeg planer om å ta trenerskolen. Å drive for meg selv en dag er et naturlig mål, men det har ingen hast. Å lære og få med seg mye erfaring først er viktig.

Simen har også montelisens, og har ridd noen travritt.
Burde du ikke vært med i Blekkan Travs monteløp som er dagens første løp?
- Jeg har trappet ned på travrittene. Nå rir jeg såpass lite at jeg blir stiv og støl etter et monteløp. Det er greit å ri endel rolig i trening, men i løpsbanen blir det nok til at jeg satser på sulkyløp, avrunder Simen.

Ekspertforslag
Til dagens V5-løp har vi satt opp to ordinære spilleforslag på henholdsvis 96 og 432 kroner kan du kjøpe her.

Det største forslaget er et enkelt ringssystem på 2.160 rekker. Systemet fylles ut på bare to kuponger, og innleveringsprisen reduseres til 1.152 kroner ved at vi krever at utgangshestene innfrir i minst et av de to "dekkeløpene". Systemet kan du kjøpe her.