*Nettavisen* Sportspill.

Stina kan bli Sveriges nye skidronning

Stina Nilsson leverte en meget overbevisende sprint torsdag og er på ny medaljejakt under lagsprinten søndag. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Sverige utfordrer Norge under søndagens lagsprint for kvinner og det er alt annet enn utenkelig med svensk gull.

27.02.15 09:50

Sportspills meny søndag:
Trav: Lerum sopte inn 800 000 kr i V75 lørdag
Oddsdobbel 1: På tide for Everton nå
Oddsdobbel 2: Fiorentina har fått opp dampen
Tippetips: Southampton sjokkerer England
VM-konkurranse: Har du peiling på femmila?
V64 Østersund:
Lerum i superslag byr på superjackpot

Søndagens langoddsprogram er dessverre ikke på langt nær så spennende som lørdagens. En rekke underbetalte favoritter preger programmet og det er langt mellom de interessante objektene. I ski-VM er det hele fire øvelser søndag.

Den norske gullfangsten i ski-VM fortsatte lørdag, med gull til både Therese Johaug og Rune Velta. Velta som vant fattige 0,4 poeng foran vårt anbefalte spill på Severin Freund i hoppbakken. Det lever vi veldig godt med, da norske gull er det kjekkeste vi vet.

HTML EMBED


Nettavisen Sportspill satser hardt på ski-VM og har i den anledning alliert seg med Petter Soleng Skinstad som oddsekspert under hele mesterskapet. Soleng Skinstad er aktiv langrennsløpet og representerer Team Veidekke Innlandet, et av Norges Skiforbunds regionlag. Han ble nummer 20 på 15 kilometeren under NM og nummer 21 på 30 km fellesstart og og konkurrerte i Skandinavisk Cup i nettopp Falun i begynnelsen av januar i år.

Soleng Skinstad vil sammen med undertegnede (Sportspill-sjef Kurt Leirvåg) servere daglige tips til ski-VM og ha tips til samtlige medaljeøvelser. Vi startet strålende med å foreslå singelspill på Majken Caspersen Falla (2.10 i odds i duell mot Ingvild Flugstad Østberg) og singelspill på Ola Vigen Hattestad (2.00 i odds i duell mot Eirik Brandsdal).

Dessverre er det svært lite spennende å finne til guttas lagsprint, der Petter Northug og Finn Hågen Krogh er storfavoritter til 1,40 i odds, og vi retter derfor blikket mot jentenes lagsprint, der vi er alt annet enn patriotiske og spiller Sverige.

Lagsprint fri teknikk - kvinner. Gullvinner Sverige 2,35 (frist kl 12.25)
Fire øvelser er det på dagens VM-program og etter at Marit Bjørgen gikk i "veggen" på lørdagens skiathlon er det ikke overraskende at Marit vraker søndagens lagsprint. Det innebærer at Maiken Caspersen Falla og Ingvild Flugstad Østberg utgjør det norske laget, der løperne går tre runder hver. To semifinaler skal gås, og de ti beste lagene fra disse møtes i finalen.

For Sverige er det kometen Stina Nilsson og rutinerte Ida Ingemarsdotter som går og sammen med Norge er nok Sverige den eneste reelle gullkandidaten.

Norge er satt til 1,53 i odds for å ta gull, mens svensk gull betales med 2,35. Den oddsen er såpass bra at det blir vårt soleklare valg som oddsobjekt. Ida Ingemarsdotter er det litt usikre kortet for Sverige, men hun har rutinen og så lenge Norge ikke stiller med Bjørgen øker Sveriges gullsjanser. Ingvild Flugstad Østberg sprudlet ikke på torsdagens sprint, og henger Sverige med på sisteetappen, vet vi alle hvor gode Stina Nilsson er i spurt.

Det er klar verdi i 2,35 på å spille gull til Sverige på denne øvelsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag