Stoler på Lyn og Rosenborg

Det ligger an til klare hjemmeseirer i både Oslo og Trondheim, vi spiller til nesten fire ganger pengene.

Kommersielt

Det er mange interessante objekter å velge blant i dag også, størst tro har vi på dagens to store hjemmefavoritter i Tippeligaen.

Resten av dagens kamper og tips

Nettavisens fotballguide

Forsterket før møtet med bunnlaget
Lyn har vært meget gode i de to hjemmekampene mot Sandefjord (3-0) og Odd (3-1). Var nær tre poeng i Drammen sist, men måtte se to poeng ryke etter et unødvendig straffespark. Vant lett her da Aalesund var på besøk i 2003 og 2005. Legenden og ballkunstneren Almeyda aktuell fra start. Stensaas usikker, Eriksen uaktuell. Edu er omsider spilleklar, kampformen uviss etter mye skadetrøbbel.

AaFK virker faktisk enda svakere enn antatt før sesongen. Har ett poeng fra 3-3-kampen hjemme mot bortesvake Fredrikstad, ikke i nærheten av poeng i de øvrige. Tidlig under med tre mål mot Lillestrøm sist. Satt inn et greit press og skapte en del sjanser i andreomgang, uten at det er imponerende eller overraskende med tanke på resultatet. Werni og Anderson har manglet hele sesongen, ellers nærmer troppen seg fulltallig.

Ingen grunn til å tvile på at poengene blir igjen på Oslos vestkant. Lyns seirer hittil har begge kommet hjemme, med tre og to mål. Aalesund med fire tap, alle med mer enn ett mål. 2,20 er spillbart.

Overkommelig oppgave for Rosenborg
Rosenborg skuffet igjen på bortebane da det ble tap for VIF sist. Hjemme har det blitt 4-3 over Tromsø, og meget overbevisende 3-0 over Brann nest sist. Traore satt ut av laget, trolig én av flere endringer på laget som tapte sist. Strand er usikker.

Godset med tre poengdelinger på rad mot habil motstand. Imponerer med stor defensiv kontroll og trygghet, vinner viktige dueller på midtbanen, men skaper fint lite foran mål. De to målene laget har scoret de tre siste kampene er begge på straffespark. Veteran Leo er ute, målet voktes av en urutinert junior i Johnsens skadefravær.

Gjestene har bevist at de har noe på dette nivået å gjøre, men kommer ikke til å vinne mange kamper om ikke angrepsspillet bedrer seg radikalt. Lite som tyder på at det vil skje på Lerkendal. Rosenborg med to seirer så langt, 4-3- og 3-0. Godsets eneste tap kom med 1-3 i Bergen. Urutinert keeper for gjestene taler for spill på H. Noe overraskende er dog forsvarsspillet bortelagets fremste styrke hittil, 1,80 greit betalt for at også Rosenborg vinner med klar margin.