Mathis Olimb i aksjon for Frölunda.
Mathis Olimb i aksjon for Frölunda. (AllOverPress)

Store forventninger til Olimb i Sverige

Oslo-gutten Mathis Olimb er elsket av svenske ishockeyeksperter, og mange tror han blir årets artist i den svenske eliteserien.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill torsdag:
Dagens dobbel 2:
  VIF har imponert tross seks strake tap
V65 Øvrevoll:
  Mer trøbbel og store premier
V5 Bjerke:
  Vår delikatesse senker mye spilt hest
V4 Vaggeryd:
  Untersteiner til himmels

Torsdagens langoddsprogram domineres naturlig nok av seriestarten i ishockey i Norge og i Sverige. I Sverige er det ikke bare eliteserien (SHL) som omfattes av stor interesse i år, også i Hockeyallsvenskan ventes stor publikumsoppslutning.

Nettavisen/Sportspill kommer i dag med tips både til seriestarten her hjemme og til seriestarten i Sverige.

Svenske eksperter er stort sett enige om at Växjo Lakers er den store favoritten, men der stopper også enigheten. Men i bunnstriden er de fleste enige om at Djurgården, Modo og Ørebro havner. Outsidere i toppen er mange og ved siden av Växjo Lakers er det Frölunda og Färjestad som blir nevnt som svenske mestere.

Det svenske divisjonssystemet legges om etter denne sesongen, og dermed blir det også stor interesse for Hockeyallsvenskan der store publikumslag som Malmö og AIK jakter opprykk. Vi spiller en dobbel fra Eliteserien i kveld, vel vitende om den risikoen som alltid er der i en serieåpning.

Dagens dobbel 1

Frölunda - Brynäs H
Växjö – HV71 H


Frölunda - Brynäs H 1,65
Hjemmesterke Frölunda har hatt en bra forsesong, og norske Mathis Olimb har imponert sammen med blant andre Andreas Johnson (som de fleste eksperter tror blir sesongens poengkonge. Ingen av de to nevnte deltok på onsdagens trening, men det er godt håp om at begge er med i kveld. Olimb er av mange svenske eksperter nevnt som årets artist og det er strålende attest å få for Oslo-gutten.

Brynäs vant som kjent SM-gull i 2012, men hadde en svak sesong i fjor. I år er optimismen tilbake i Gävle, og det er det kanskje grunn til.

Lukas Kilström, Jesper Ollas, Jonas Johansson er alle skadet, mens Christian Djoos ikke kommer fra USA før om to uker.

Til tross for en viss usikkerhet rundt Olimb og Johnson, spiller vi Frölunda i kveld. 1,65 i odds er ikke veldig sprekt, men det får gå. 

Växjö Lakers - HV71 H 1,70
Til tross for bare fire sesongen i Eliteserien (omtales som SHL, men for enkelhets skyld bruker vi navnet Eliteserien), er Växjö Lakers den store favoritten til gullet denne sesongen.

Som kjent spilles det serie og deretter sluttspill. Växjö Lakers har kun en gang tidligere gått til sluttspill, og det var forrige sesong der laget tok seg til semifinale. Erfaringen er samtidig det som brukes som motargument mot suksess denne sesongen. Det som fremheves er kontinuiteten og ledelsen der sjefen Anders Ôhman og sportssjef Henrik Evertsson trekkes frem.

Førstnevnte for å drive Lakers som en hvilken som helst annen bedrift og der den ganske så nybygde og moderne Vida Arena står i fokus. I tillegg er det ingen som betviler trener Sam Hallens egenskaper.

Troppen er sterk og bred og er blitt styrket gjennom den nye keeperen Christopher Nilstorp som har erfaringen som skal til for å "bære" Lakers hele veien denne sesongen.

Kveldens motstander HV71 hadde en svært turbulent sesong i fjor og lå lenge i bunnstriden. Hockeykulturen i Jönköping skal man selvsagt ikke kimse over, og kveldens match er nok litt mer åpen enn det oddsen indikerer. 1,70 er nok ikke mer enn det må være i en så jevn liga, men vi tror Lakers innfrir i første kamp og spiller denne. 

Vi ender da opp med en dobbel med seire til Frölunda og Lakers og får da en dobbel til 2,81.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus