MAGISKE I EUROPA: Storhamar har stått for noen enorme bragder i Europa. Her fra en 2-1-seier over Stavanger Oilers i vår.
MAGISKE I EUROPA: Storhamar har stått for noen enorme bragder i Europa. Her fra en 2-1-seier over Stavanger Oilers i vår. Foto: Geir Olsen (NTB scanpix)

Storhamar er magiske i Champions League

Den gjeveste hockey-turneringen tar ut det aller beste av Storhamar, som må vinne kveldens match.

Kommersielt

Helgen brakte med seg noen svært gode objekter for Nettavisens oddstips, med 115 % tilbakebetaling på fredag, lørdag og søndag samlet. Kurt Leirvåg avsluttet langhelgen med å spikre inn Fortuna Düsseldorf-tap til 1,95 i odds i går.

Sportspills øvrige tirsdagsprogram:
NHL-dobbel:
Jubel for Zucca og fortvilelse for Martinsen
Oddslangskudd
: Knuser Wembley-drømmen til Sheffield United

TV-kampene: Slik ser du Norges skjebnekamper på TV

V5A Forus: Lunsjsnadder i Stavanger
V4 Örebro: Örebro med lekker lunsjomgang

Det er en rekke spennende kamper fra ligacup og lavere divisjoner i England på langoddsprogrammet denne tirsdagen, i tillegg til kontinental hockey og NHL.

Dagens singel, innleveringsfrist klokken 18.55.
Storhamar - TPS Turku, H 2,80.

Kampen vises på Viasat Sport og Viaplay. Klikk her for å få tilgang!

Det finske storlaget Turku - som i skrivende stund ligger plassert som nummer fem i en svært sterk finsk liga - må ha lurt på hva som traff dem i første periode mot Storhamar. Hamaringene kjørte over Turku i Finland og ledet 3-0 etter første periode, men tapte med de samme sifrene i andre og kampen endte til slutt med finsk 4-3-seier.

Uansett: Kampen var nok et bevis på at Storhamar virkelig henter ut det beste de har når det er Champions League på plakaten. Foran et fullsatt amfi vil de få all den støtte de trenger, publikum er vel vitende om at dette kan bli deres siste Europa-kamp på en stund.

Det var det mange som trodde det skulle bli mot Red Bull Salzburg også, men der stod hamaringene for nok en bragd og vant 3-2.

Og det har blitt beskrevet som tidenes hockeykamp i Hamar OL-Amfi for Storhamar sin del. Grei ramme rundt kampen i kveld, skulle man tro.

Vinn eller forsvinn
Premissene er såre enkle for hjemmelaget. Med 4-3-tap i bagasjen fra Finland, er det vinn eller forsvinn. I potten er en historisk kvartfinaleplass i Champions League.

De møter et Turku som har mye rutine i det ypperste selskap og de suste gjennom gruppespillet med ni poeng fra fire kamper og har slått ut landsmennene JYP Jyväskylä i sekstendelsfinalen. De har også forbedret seg kraftig fra forrige sesong, da det ble en svært skuffende 13. plass i seriespillet i Finland.

Storhamar har allerede overgått alle forventninger ved å komme til åttendelsfinalen, men i Europa går de nesten på vannet og denne hjemmekampen vil hele Hamar mobilisere for å støtte sine helter.

Hjemmelaget har ingenting å tape og tre tap på rad i alle turneringer til tross, vi tror de ikke er sjanseløse i dette oppgjøret. Hjemmeseieren står til 2,80 og er klart mest attraktiv med tanke på hva Storhamar har gjort så langt denne sesongen, og TPS viste forrige kamp at de ikke er uslåelige.

Vi velger en patriotisk hjemmevariant denne tirsdagen, i det som er en av de største hockeykampene på norsk jord på lang, lang tid. Oddsen på 2,80 er klart spillbar.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus