Christian Larrivée ble nok en gang den store helten i Storhamars sene opphenting mot Sparta forrige semifinalekamp.
Christian Larrivée ble nok en gang den store helten i Storhamars sene opphenting mot Sparta forrige semifinalekamp. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Storhamar fester grepet

Storhamar har fått en pangstart på semifinalen mot Sparta.

Kommersielt

Tirsdagens Sportspill-meny:
Oddstips
Tenker bare på cupfinalen
V4 Eskilstuna: Interessant lunsj
V5 Drammen: Nytt stortalent fra Gundersen
V64 Forus: Kvasnes rocker

Nancy gjorde jobben for oss i mandagens kamp mot bortesterke Auxerre, men dessverre røk det andre singeltipset (Örebro - Växjö H) 16 sekunder før full tid.

Tirsdagens oddsprogram bærer preg av at det er landskampuke, men det finnes likevel litt snadder på menyen.

Dagens dobbel

Storhamar - Sparta H
St. Patrick’s – Derry H

Storhamar - Sparta H 1,70
Storhamar har fått en flott start på semifinalekampene mot Sparta og leder 2-0 i matcher etter søndagens thriller i Østfold.

I begge kampene har hamarsingene kommet sterkt tilbake etter å ha ligget under med henholdsvis 1-3 og 1-4. I den første hjemmekampen ga ikke Storhamar seg før det stod 9-3, mens det ble seier 5-4 i sudden death i bortematchen.

I kvartfinalen ble det en overbevisende 4-0-seier sammenlagt over Lillehammer, mens Sparta måtte ha to kamper mer for å slå ut Lørenskog.

I grunnspillet endte Storhamar på annenplass med 95 poeng, Sparta fulgte på tredje med 83 poeng.

Det er sluttspillet som hele tiden har vært det store målet for Storhamar-trener Aleksander Smirnov. Russeren har brukt Eduard Rabe (fysisk trener i KHL) som rådgiver i et treningsprogram for å få spillerne på topp fysisk og formmessig til sluttspillet.

Den planen ser ut til å ha lyktes, og etter at 1-4 i tredje periode ble snudd til seier søndag, har Storhamar både et ben og to armer i semifinalen.

Storhamar har hatt et meget godt tak på Sparta de to siste sesongene og vant de sju siste obligatoriske kampene (seks i ordinær tid) før årets sluttspill.

1,70 i odds på H er litt for lavt til å kunne anbefales som et singelspill, så vi kombinerer objektet med et spill fra irsk toppfotball.

St. Patrick’s – Derry H 1,65
St. Patrick’s er et av de mest stabile topplagene i Irland og har endt på medaljeplass de siste tre sesongene (gull i 2013).

Har åpnet 2015-sesongen med to bortetap mot meget tøff motstand (regjerende mester Dundalk og Shamrock), men tok en komfortabel 3-0-seier over Bray Wanderes i lagets eneste hjemmekamp så langt.

Kantspilleren Killian Brennan og midtbanespilleren Conor McCormack ble utvist forrige runde og må stå over i dag. Skadelisten har laget spillere som førstekeeper Brendan Clarke, backen Ger O’Brien og den nye midtstopperen Jason McGuinness.

Derry endte på åttendeplass forrige sesong og har fått en ok start på 2015. Nyopprykkede Galway ble slått på bortebane i første runde, mens det senere er blitt tap for Dundalk og uavgjort mot Sligo Rovers.

Laget sliter med flere tunge fravær til kveldens kamp. Midtbanespilleren Mark Timlin ble utvist mot Sligo sist og er ute med karantene. I tillegg er Stephen Dooley (midtbane) og backen Dean Jarvis ute med skader. Det er også høyst tvilsomt om forsvarerne Ryan McBride og Shaun Kelly rekker oppgjøret.

Begge lag har mistet nøkkelspillere i løpet av vinteren, og det er også mange forfall til kveldens kamp. Derry har en meget tynn og ung tropp, og laget merker nok fraværene mest.

St. Patrick’s har vunnet de tre siste innbyrdes møtene og gjorde det godt på hjemmebane forrige sesong (12-2-3 og 39-21 i målforskjell).

Laget fra Dublin trenger en seier i kveld for ikke å sakke for langt akterut i medaljekampen, og vi spiller H til 1,65 i odds.

Samlet odds for dobbelen: 2,81.

Kampstart i Norge: 19.00. I Irland: 20.45.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus