Martin Ødegaard og Thomas Sørum fikk en skikkelig oppsving forrige helg.
Martin Ødegaard og Thomas Sørum fikk en skikkelig oppsving forrige helg. Foto: Jan Kåre Ness (NTB scanpix)

Strømsgodset jakter ny opptur

Etter en skuffende periode slo Strømsgodset tilbake for fullt forrige helg. Det ga dem ny giv i medaljekampen.

Kommersielt

Sportspills øvrige lørdagstips:
Oddstips 1: I år mener Blackburn alvor
Langskudd: - Dortmund i mer trøbbel
Tippekupongen: Mye revansjelyst på Old Trafford
V75 Klosterskogen:
13 millioner kan bli dine

Det er full rulle på lørdagens langoddsprogram. Derbyene preger virkelig denne helgen, og i dag har vi alt fra Liverpool - Everton og Arsenal - Tottenham til Schalke - Dortmund. Og ikke for å glemme alle de andre godbitene fra Europa over.

Dagens dobbel
Strømsgodset + Nottingham Forest, samlet odds 3,14

Dagens dobbel

Strømsgodset + Nottingham H & H


Strømsgodset - Viking, H 1,65

Endelig fikk Strømsgodset forløsningen de ventet på og 4-0-seieren i Bodø var like solid som etterlengtet. Det må imidlertid ikke glemmes at Bodø/Glimt spilte nesten hele kampen med en mann mindre, uten av David Nielsen bryr seg mye om det.

Dansken var absolutt avhengig av resultatet, og seieren endte en tre kamper lang rekke med tap. Stømsgodset har, naturlig nok, fått en tung overgang til livet etter Ronny Deila, men hjemmepublikums forventninger har ikke blitt mindre av den grunn.

Bronseplassen er enda kun to poeng utenfor rekkevidde og er drammensernes eneste mål foran sesongavslutningen. Det betyr at det er spill i Europa i potten, og det er en fin gulrot for David Nielsen og hans menn.

Jørgen Horn, Kim André Madsen og Martin Rønning Ovenstad nærmer seg comeback etter skadeproblemene, men det er usikkert om de blir klare til lørdagens kamp. Marvin Ogunjimi er uaktuell. Flamur Kastrati og Gustav Wikheim er suspenderte.

Viking fortsetter å vandre i ingenmannsland og årets sesong begynner virkelig å bli tragikomisk. De har to seire de siste ti og står etter det uhyre svake hjemmetapet mot Start med tre tap på rad. Ingen skadeproblemer som forstyrrer.

Kjell Jonevrets menn har allerede befestet sin posisjon som middelhavsfarer, og har lite, om noe, å spille for. Moralen virker heller ikke å være på topp i Viking, og de møter et medaljejagende Strømsgodset som fikk en enorm opptur forrige helg.

At Strømsgodset får 1,65 til en hjemmeseier ville før vært uhørt, men selv nå fortjener de tillit i sin kamp om medalje.

Ikke glem å like Sportspills Facebookside for daglige oppdateringer på hva som rører seg på oddsfronten.

Nottingham Forest - Brighton, H 1,90

Nottingham-toget dundrer videre og har med 5-3-0 fått en fantastisk start på sesongen. I år virker de endelig klare for å ta steget etter en del sesonger med bare nesten. Har vist seg svært vanskelige, ja, umulige er vel mer rett ord, å slå.

Uavgjortkampen mot opprykkskandidat Derby er eneste ripe i hjemmestatistikken så langt. Forrige rundes uavgjortresultat mot Millwall var godkjent for begge parter, men skogvokterne vil trolig ønske seg tilbake på vinnersporet i dag.

Andy Reid og Chris Cohen er eneste skadefravær på dagens vertskap.

Hva i alle dager har hendt med Brighton? I fjor endte de på playoff-plass og skulle kjempe om Premier League, i år har de kun to seire og er på nedre halvdel av tabellen. Spesielt gode lag har de ikke møtt i sesongåpningen, heller.

Likevel skal det nevnes at de har fått lite betalt for sine prestasjoner så langt denne sesongen. De har absolutt dominert et flertall av kampene sine, men deres glimt av kvalitet blir overskygget av manglende evne til å avgjøre i sin favør.

Ingen fravær er imidlertid den gode nyheten for Brighton før dagens kamp.

Forrige rundes uavgjortkamp hjemme mot Blackpool var et nytt bunnivå. I dag blir det tøft for Brighton, og når et ubeseiret hjemmelag får 1,90 i odds, passer det rett og slett ypperlig for vår dobbel.


sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus