Foto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix

Strømsgodset må gripe muligheten

Strømsgodset har ikke vært med i Europas gjeveste turnering på 41 år. I kveld må laget vinner hjemme mot et svekket Steaua Bucuresti.

Kommersielt

Sportspills meny onsdag:
Midtukekupong: Fem norske lag i aksjon i Europa

V4 Karlshamn: Nye lekre tips fra Mats Persson
Odds/tipping: Mye lettere å spille på nett og mobil

Kruttrøyken etter et fantastisk fotball-VM er i ferd med å legge seg og det betyr klubbfotball og det betyr kvalifiseringsspill til både Champions League og til Europa League. I begge cupene er vi kommet til andre kvalifiseringsrunde og det betyr at det er fortsatt er to hindre igjen før billettene til de gjeve gruppespillene skal deles ut. 

Dagens oddstips

Strømsgodset – Steaua Bucuresti H


Strømsgodset er i kraft av at de er regjerende seriemester den norske representanten i Champions League, mens fire norske lag skal i aksjon i torsdagens kvalikkamper i Europa League. 

16. juni 2011 så vant Molde 1-0 mot Strømsgodset i en Tippeligakamp på Marienlyst. Det er samtidig siste gang Strømsgodset tapte en seriekamp på hjemmebane. 46 seriekamper er spilt på Marienlyst siden den gang og Godset står med ufattelige 38-8-0 på disse kampene.

Lenge siden sist
Sist gang Strømsgodset deltok i Europas gjeveste turnering var i 1971 og da var selveste Arsenal motstander og det endte 1-7 sammenlagt i favør Arsenal. Drammen og Strømsgodset har med andre ord ventet lenge. Ble altså seriemestre i år og selv om laget kanskje ikke har imponert voldsomt denne sesongen, så renner poengene inn og Godset har fortsatt heng på Molde når serien er halvspilt. 30 poeng har Strømsgodset etter sin sterke 1-0 serie borte mot Brann sist lørdag og det er fortsatt bare seks poeng opp til Molde. 

Store utskiftninger
I kveld ta laget imot rumenske Steaua Bucuresti som er en gjenganger i Europa. Var i gruppespillet i fjor og et et utpreget balltrillende lag. Analysesjef Stian Lund i Godset har sett laget i tre treningskamper i sommer og i en supercupkamp sist uke og tror Godset har muligheten. Trenerstaben fra sist sesong er borte, det samme er fem-seks av de mer sentrale spillerne, kunne Lund fortelle Nettavisen tirsdag og han var ikke blitt verken imponert eller skremt.

Hos Godset er fortsatt både Jørgen Horn og Kim Andre Madsen ute med skader, men det er håp om at Lars Christopher Vilsvik kan være tilbake.

Litt med hjertet
Noen ganger er det lov å spille litt med hjertet når man lanserer oddsspill. Strømsgodset har gjort Marienlyst til et fort og motstander Steaua Bucuresti har ikke startet sesongen enda og er altså svekket fra forrige sesong. Så kan man alltids innvenden hvor viktig erfaringen er på dette nivået, men Godset er som kjent ikke videre med seier i kveld.

2,35 i odds på et lag som har vunnet 38 av sine siste 46 seriekamper på eget gress er pen odds og da lar vi det stå til. Vi spiller Strømsgodset i kveld.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør