Olivier Pantaloni er tilbake som trener i AC Ajaccio etter et nokså kort og mislykket opphold i Tours.
Olivier Pantaloni er tilbake som trener i AC Ajaccio etter et nokså kort og mislykket opphold i Tours. Foto: Charly Triballeau (Afp)

Suksesstreneren har vendt hjem

Olivier Pantaloni har heltestatus i AC Ajaccio.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill fredag:
Oddstips: 
Fulham klart best hjemme
Tippetips:
  Slik skal vi få 12 rette
V4/V65 Solvalla:
Melander innleder festhelgen
V4/V5 Øvrevoll:
Funny ettermiddag på Øvrevoll
V65 Bjerke:
Bjerke også på fredag

Etter en trist oddsperiode for alle som liker klubbfotball, er vi endelig tilbake til normal spillhelg etter landslagspausen. Fredag er det blant annet Anand - Carlsen, Championship, La Liga, 2. Bundesliga, Ligue 1 og 2 og Superligaen på oddsmenyen.

Dagens dobbel

AC Ajaccio - Angers H
Dijon - Orleans H


AC Ajaccio – Angers H 2,10

Franske Ligue 2 er en vanskelig liga å spille på, og uavgjortfrekvensen er stor hver eneste sesong. Det gjør imidlertid at oddsen normalt er høy på alle utfall, og selv når det er topp mot bunn, går H-oddsen sjelden under 1,70.

For oss som ikke er spesielt glad i lavoddsere, slik man veldig ofte blir servert i for eksempel Premier League, er derfor Ligue 2 en spennende liga. Til i kveld lanserer vi en dobbel vi har stortro på.

AC fikk en tung start på sesongen etter nedrykket fra Ligue 1, men har klatret på tabellen de siste rundene og ligger nå på 11. plass. Tok en viktig hjemmeseier over Troyes forrige runde og slo Ales ut av cupen i helgen. Har også nylig felt Ligue 1-laget Montpellier i ligacupen på bortebane, så selvtilliten i troppen er nok stigende.

Dette er første seriekamp for Olivier Pantaloni etter comebacket i klubben. 47-åringen spilte spiss i AC fra 1994 til 2000 og er inne sin tredje periode som trener.

Han startet som vikartrener noen kamper i 2004 og hadde stor suksess 2009 til 2012, da han ledet laget til opprykk til Ligue 1 og fornyet kontrakt sesongen etter.

Pantaloni nyter meget stor respekt i klubben til tross for at han floppet helt som trener i Tours og mistet jobben der i oktober.

Den tidligere landslagsspilleren Benoit Pedretti og midtbanekollega Claude Goncalves er uaktuelle i kveld, mens forsvareren Mickael Leca soner karantene.

Angers meldte seg på litt i opprykkskampen med den flotte 1-0-seieren over daværende ligaleder Dijon forrige runde. Har nå fem poeng opp til sennepslaget på tredjeplass. Knuste Argentre Du Plessis hele 10-0 på bortebane i cupen i helgen.

Midtstopperen Kalifa Traore soner karantene, mens midtbanespillerne Vincent Manceau og Olivier Auriac betegnes som usikre. Backen Arnold Bouka Moutou og kantspilleren Abdoul Ragazzui Camara er høyst usikre ettersom de har vært opptatt med kvalifiseringen til Afrikamesterskapet tidligere i uken.

Ajaccio-spillerne er garantert interessert i å gi et godt førsteinntrykk overfor trener Pantaloni  Angers har spilt dårlig på bortebane i det siste og tapt fire på rad.

Dijon – Orleans H 1,70
Dijon mistet tabellteten etter 0-1-tapet borte mot Angers forrige runde. Tapte også den forrige bortekampen, men har en feilfri rad og 9-1 målforskjell på seks hjemmekamper.

Den erfarne backen Samuel Soupray er tilbake etter å ha sonet sist. Har usikkerhet rundt tre spillere, men ingen av disse er aktuelle for en startplass.

Orleans var inne i en tung periode før det ble en opptur med 2-1-seier i bunnkampen mot Clermont forrige runde. Klatret opp til 14. plass, og det skiller nå fire poeng ned til nedrykk.

Måtte ha straffekonk for å slå ut den lille klubben Gonfreville ut av cupen forrige kamp, så det er nok ingen grunn til å friskmelde Orleans selv om det ble seier over Clermont.

Det faste midtstopperparet Antoine Ponroy og Maxime Brillault soner karantene. Resten av troppen er intakt.

Orleans største styrke sammenliknet med laget under på tabellen, er trygghet i forsvarsspillet. Derfor er det meget dårlig nytt at begge midtstopperne er ute samtidig for første gang denne sesongen.

Vi har stor tro på hjemmeseier, og dette er et objekt som du kan vurdere å låse i dobler eller tripler.

Samlet odds for dobbelen: 3,57