Foto: AFP / FRANCOIS NASCIMBENI

Sulten på suksess

Thorgan Hazard og Zulte Waregem har gull-ambisjoner i belgiske Pro League, og da er kun tre poeng godt nok i kveldens oppgjør mot Gent.

Kommersielt

Sportspills meny onsdag:
V5 Täby: Birger tar hevn
Hockey-Pelle: Modo mot en smell
Tippetips: Reprise for Spurs?
Oddstips: Evigunge Luca Toni (36) leverer fortsatt

langoddsen i dag finner vi blant annet kamper fra engelsk, fransk og skotsk ligacup, samt Championship, La Liga, Serie A, belgisk Pro League og masse mer.

Les Sportspill på mobilen!

Dagens langskudd
168. Genoa - Parma B 2.55

Serie A. Svak start av Genoa, som vaker i nedrykkssonen med sine 8 poeng fra ni kamper. Ligger på 16.plass med 2-2-5 totalt. Tapte som forventet helgens bortekamp mot Juventus (0-2), men tok en etterlengtet seier når bunnlaget Chievo kom på besøk i forrige hjemmekamp. Står med 1-1-2 hjemme.

Parma klatret opp til 8.plassen etter 3-2-seieren over Milan hjemme i helgen. Vunnet tre av sine fem siste, og har hentet tolv poeng fra ni kamper med 3-3-3 totalt. Tapte 2-3 mot Hellas Verona i forrige bortekamp, og er seiersløse hjemmefra med 0-2-2.

Genoa er innblandet i nedrykksstriden, i år som i fjor. Har så langt kun tatt poeng fra lag på nedre halvdel, og tallene på hjemmebane er lite imponerende. Parma startet sesongen tregt, men viser nå fremgang. Skal ha gode muligheter til å ta sin første borteseier i dag, og vi gir Parma tillitten som dagens langskudd.

Dagens avslag
148.Newcastle United – Manchester City B 1.68
Engelsk ligacup, 8-delsfinale. Tyne–Wear derbyet mellom Sunderland og Newcastle ble like intensivt som forventet. Begge sider spilte seg frem til gode sjanser, men det var Sunderland som viste seg som det sterkeste laget. Dermed har det blitt én av hver for the Magpies på det tre siste, som i tillegg til tapet mot Sunderland har spilt uavgjort mot Liverpool hjemme og slått Cardiff borte. Er nummer 11 med 3-2-4 totalt. Har god skyts fremover med blant annet Ben Arfa og Remy, men med 16 baklengs på ni kamper viser laget seg sårbare bakover i år også. Tok seg videre i cupen med å slå Leeds 2-0 hjemme.

Coloccini og Gutierrez er usikre, mens Ryan Taylor fremdeles er ute.

City måtte vende hjem fra Stamford Bridge uten poeng etter en brutal brøler fra Nastasic og Hart. Lagene byttet på å føre matchen, og sånn sett var det greit at kampen så ut til å ende med poengdeling, men Torres utnyttet gavepakken fra City og ble matchvinner rett før slutt. Dermed fortsetter den magre poengfangsten på bortebane for de lyseblå, som har 1-1-3 på fremmed gress. Er nummer syv med 16 poeng og har kontakt med teten takket være sin feilfrie statistikk på Etihad Stadium ( 4-0-0). Stilte med en alternativ førsteellever i forrige runde mot Wigan, men vant likevel komfortabelt 5-0.

Kompany er trolig fremdeles ikke spilleklar.

City vant 4-0 over Newcastle både hjemme og borte forrige sesong, og har kommet best ut av de fem siste oppgjørene. Blir nok utskiftninger på begge sider, men gjestene kan rotere kraftig og likevel stille sterkt. Vi synes uansett at 1.68 er i det minste laget på City som har slitt på bortebane.

Norsk Tipping

141. SV Zulte Waregem - KAA Gent
Belgisk Pro League. Fjorårets sølvvinner Zulte Waregem henger med i toppen av tabellen i år også, men etter to poengdelinger på rad har laget falt ned til fjerdeplassen med 7-4-1 totalt. Helgens hjemmekamp mot Sporting Charleroi endte 1-1, men i følge kamprapportene dominerte vertene store deler av matchen og hadde flere sjanser til å avgjøre mot slutten. 1-1 endte også forrige bortekamp mot Cercle Brugge, og nok en gang stod Zulte for de største sjansene. Laget fikk derimot full uttelling i de tre foregående, hvor de blant annet slo serieleder Standard Liege hjemme og Lokeren borte. Godkjent start for laget altså, og ikke minst Thorgan Hazard. Lillebroren til Eden er på utlån fra Chelsea, og så langt har oppholdet vært meget vellykket med 8 scoringer på tolv kamper for midtbanespilleren.

Hjemme på Regenboogstadion er de ubeseiret med 5-1-0. Belgierne deltar også i Europa League ette de slo ut APOEL i kvaliken, men så langt ligger de sist i gurppa med ett poeng fra tre kamper.

Etter helgens 1-1-match hjemme mot Cercle Brugge har Gent spilt uavgjort i fire av de fem siste (0-4-1). Er nummer åtte med 3-6-3 totalt. Kun slått lag fra nedre halvdel hittil, og som bestenotering har de 2-1-seieren over Mechelen (9.) i august. Venter fortsatt på sin førte triumf på bortebane, hvor de står med 0-4-2. Midtstopperen César Arzos soner karantene.

Gent plukker jevnt med poeng, men vi tror de får det tøft på dagens bane. Zulte Waregem har vært gode på hjemmebane og spilt på seg solide seiere over serieleder Standard Liege og fjorårets seriemester Anderlecht. Skal være klar fordel til vertene og 1.85 på hjemmeseier kjøpes.

Spilleforslag 2 onsdag (spillestopp kl 20.25):

141. SV Zulte Waregem - KAA Gent 1.85 3.10 3.25

Klikk her for å levere dette spillet

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus