*Nettavisen* Sportspill.

Sunderland-spiss i full fyr

Foto: Twitter / Sunderland

Jozy Altidore senket Bosnia nærmest alene i midtuken. I dag skal Brede Hangeland og resten av Fulham-forsvaret få kjørt seg.

17.08.13 10:41

Sportspills meny lørdag:
Tippetips:Marerittstart for United?
Oddstips 1:Kamma er Hedmarks beste lag
V75 Sørlandet:To klokkeklare bankere
Andelslag:Nettavisens eksperter i toppform

Lørdagens langoddsprogram er av det meget delikate slaget, med sesongåpning i Premier League og objekter fra Tippeligaen, Adeccoligaen og de store ligaene i Europa.

Vi startet dagen med en singel fra Adeccoligaen og følger opp med en Premier League-dobbel her..
Dagens avslag
Arsenal - Aston Villa H 1,35
Arsene Wenger har hatt tidenes storrengjøring i sommer, og 19 spillere er solgt, frigitt eller lånt ut. Så langt er den unge spissen Yaya Sanogo (11 mål på 21 kamper for Auxerre) eneste nykommer, og han må trolig stå over grunnet skade. Thomas Vermaelen, Diaby, Ryo Miyaichi og Nacho Monreal er helt sikkert ute, mens Theo Walcott, Aaron Ramsey og Barcary Sagna. Med den tynne troppen Arsenal har for øyeblikket, vil skadefravær merkes mer enn tidligere sesonger.

Villa kjempet lenge under nedrykksstreken forrige sesong, men reddet plassen takket være en brukbar avslutning. Har forsterket stallen med en del spennende spillere, som bulgareren Aleksander Tonev, danskene Nicklas Helenius og Jores Okore, nederlenderen Leoandro Bacuna og spanjolen Antonio Luna. Spissen Christian Benteke ble bare bedre og bedre forrige sesong og har fortsatt scoringsshowet i sommeren treningskamper. Belgieren kan bli nøkkelspilleren i et ungt lag som vi tror vil gjøre det langt bedre enn forrige sesong. 1,35 på Arsenal er helt uaktuelt, og både U til 3,90 og B til 7,50 kan testes.

Dagens oddstips 2
Sunderland – Fulham H 2,15
Sunderland lå lengen svært dårlig an forrige sesong, men reddet plassen takket være en kjempejobb av Paolo Di Canio, som tok over managerjobben etter Martin O'Neill tidlig på våren. Italieneren har han kunnet boltre seg med et flott budsjett på overgangsmarkedet og har hentet inn en rekke spennende spillere.

Amerikaneren Jozy Altidore (31 mål på 41 kamper for AZ forrige sesong) scoret hattrick og hadde én assist i USAs 4-3-seier borte mot Bosnia i midtuken. 23-åringen har scoret i fem landskamper på rad og kan fort bli en stor hit i Premier League.

Stephane Sessegnon ble tidvis nokså ensom på Sunderlands midtbane forrige sesong, men har nå fått en meget god makker i Juventus-spilleren Emanuele Giaccherini, som var en av Italias beste spillere i Confederations Cup.

Craig Gardner soner karantene, mens Phillip Bardsley og West Brown er skadet. Steven Fletcher er på bedringens vei, men rekker nok ikke serieåpningen.

Fulham hadde ingen stor sesong sist og endte på 12. plass. Den nederlandske kjempen Maarten Stekelenburg er hentet inn som ny førstekeeper fra Roma. Adel Taarabt er på lån fra QPR, men er trolig ikke i god nok kampform til å starte her. Den tredje nykommeren er midtstopperen Fernando Amorebieta Athletic Bilbao.

Skademessig ser det veldig bra ut; Alexander Kacaniklic er eneste usikkerhetsmoment.

Tilsvarende kamp forrige sesong endte 3-1 til Sunderland, mens det ble 2-2 i London.

Sunderland har gjort det klart best på overgangsmarkedet av disse to, og har en energibombe av en manager i Paolo Di Canio. Vi spiller H til 2,15.

Swansea - Manchester United dobbeltsjanse HU, 1,78
Swansea startet forrykende forrige sesong og endte til slutt på en flott 9. plass. Har forsterket laget med flere spennende spillere, deriblant spissen Wilfried Bony som scoret 37 mål på 36 kamper for Vitesse og har puttet 8 på 20 landskamper for Elfenbenskysten. Han er den spydspissen Swansea manglet forrige sesong, og hans inntreden vil også gi Michu bedre rom i posisjonen mellom angrep og midtbane.

Michael Laudrups disipler har vært bunnsolide i de siste treningskampene, og når man tar EL-kvalikoppgjørene mot Malmö, står laget med 4-1-0 og 14-0 i målforskjell på de siste fem kampene.

Jonathan De Guzman er eneste fravær hos hjemmelaget.

Tittelforsvarer United går inn i en ny tidsalder med David Moyes ved roret. Har gjort lite på overgangsmarkedet så langt i sommer, og forsvareren Guillermo Varela er den eneste nykommeren. Leverte en godkjent forestilling i 2-0-seieren over Wigan i Community Shield forrige søndag. Tapte 1-3 for Sevilla to dager før det.

Hos United er definitivt Raphael (karantene), Darren Fletcher og William Keane ute. I tillegg er det usikkerhet rundt en rekke sentrale spillere: Michael Carrick, Javier Hernandez, Nani, Nick Powell og Ashley Young. Det har vært mange spekulasjoner rundt Wayne Rooneys fremtid i klubben, og det er ikke sikkert han spiller fra start i dag.

Tilsvarende oppgjør forrige sesong endte 1-1, og vi sitter med en følelse av at United ikke vinner i år heller. Dobbelen kompletteres med dobbeltsjanse HU til 1,78 i odds.

Oddstips 2:
Sunderland – Fulham 2,15 - 3,15 - 3,10
Swansea - Manchester United dobbeltsjanse HU, 1,78
Samlet odds: 3,83
Klikk her for å levere dette spillet.

Oddstips 1:
Kongsvinger – HamKam 2,95 – 3,20 – 2,05
Klikk her for å levere dette spillet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag