*Nettavisen* Sportspill.

Sverige skal til EM

Zlatan Ibrahimovic og Sverige møter Montenegro i EM-kvalifiseringen i kveld. Foto: Pontus Lundahl/tt (NTB scanpix)

Men da må de blå-gule spille bedre enn mot Norge.

14.06.15 21:00

Øvrige tips fra Sportspill søndag:
Dagens dobbel 1:
Endelig et Oslo-lag i OBOS-ligaen
Tippetips:
3,2 millioner i bonuspotten
V75 Bjerke: Grand Prix-fest ned norske favoritter
V4 Bjerke: Vorspiel med kanonsport

På søndagens oddsprogram finner vi en rekke kamper fra EM-kvalifiseringen, men det er også full rulle i Oddsen-ligaen.

Sverige - Montenegro H 1,40
Sverige er ubeseiret etter fem kamper i gruppe G, men det er blitt uavgjort i tre av dem. Dermed skiller det fire poeng opp til Østerrike på førsteplass, mens Russland er ett poeng bak.

Russland og Østerrike møtes i Russland i kveld, og en eventuell svensk seier vil enten føre svenskene opp i ryggen på Østerrike eller gi en luke ned til Russland.

De svenske spillerne var i småslapp feriemodus i 0-0-kampen mot Norge mandag, og prestasjonene og innsatsen bør opp et par hakk i kveld.

Keeper Andreas Isaksson trøbler litt med en skade, men spiller trolig fra start. Karantene (Andreas Granqvist) og skader (Pontus Jansson, Mikael Antonsson og Martin Olsson) gjør at landslagssjef Erik Hamrén sliter litt med å komponere midtforsvaret.

Mulig lagoppstilling: Andreas Isaksson – Pierre Bengtsson, Jonas Olsson, Erik Johansson, Oscar Wendt – Sebastian Larsson, Albin Ekdal, Kim Källström, Erkan Zengin – Zlatan Ibrahimovic, Marcus Berg.

Montenegro ligger på fjerdeplass med fem poeng etter å ha spilt uavgjort mot Sverige og Liechtenstein og seiret over Moldova. Hjemmekampen mot Russland sist ble stoppet av tilskuerbråk, og Russland ble tildelt seieren.

City-stjernen Stevan Jovetivic er med i troppen, men spiller trolig ikke grunnet en lyskeskade.

Det skal være klasseforskjell på disse to, og vi tror Sverige tar et langt steg mot EM-sluttspill i kveld.

Girona - Real Zaragoza H 1,75
Returkamp i semifinalen i opprykksspillet i Segunda. Girona vant første kamp 3-0.

Det ble en nervepirrende siste serierunde i Segunda for begge disse lagene. Zaragoza klarte bare uavgjort i sin kamp mot Leganes og ville ha mistet playoffplassen dersom Ponferradina hadde klart å score ett mål i sin kamp.

For Girona gikk alt galt i sluttminuttene mot Lugo. Klubben fra Katalonia så ut til å gå mot sitt første opprykk til Primera da Fran Sandaza satte inn 1-0 rett før pause, men en sen utlikning av Pablo Caballero sørget for at Sporting Gijon smatt forbi og overtok 2. plassen.

Dermed må Girona spille kvalifisering for vinne den siste ledige Primera-billetten.

Zaragoza måtte klare seg uten toppscoreren Borja Baston (23 mål) og førsteekeper Yassine Bounou i den første semifinalekampen mot Girona, og det viste seg å være tunge fravær.

Girona var best i det meste og vant en fortjent 3-0-seier. Baston mister også denne kampen, men Bounou er tilbake i troppen etter landslagsspill.

I seriespillet tok Girona hele 21 poeng mer enn Zaragosa, og Girona var også det beste bortelaget i ligaen med flotte 13-3-5 på 21 kamper. Formen var meget bra på slutten av sesongen, og laget vant fem av de seks siste matchene på fremmed gress.

Zaragoza avsluttet ikke sesongen spesielt sterkt, og på de siste fem kampene ble det 1-2-2.

Kampen om å få møte Las Palmas i opprykksfinalen er i praksis avgjort, og Girona kan komme til å hvile noen av spillerne i dag. Det var imidlertid så stor klasseforskjell på lagene i det første oppgjøret at vi tror Girona triumferer igjen.

Samlet odds for dobbelen: 2,45.

Kampstart i Spania: 17.00. I Sverige: 20.45.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag