*Nettavisen* Sportspill.

Swindon skal til Wembley

Nathan Byrne skaffet Swindon en flott start på playoff-duellen mot Sheffield United med sin sene scoring i 2-1-seieren på bortebane. Foto: Nigel French (Pa Photos)

Får vi se dette laget i Championship neste sesong?

11.05.15 11:25

Øvrige tips fra Sportspill mandag:
Dagens dobbel:
Arsenal byr opp til målfest
Dagens langskudd 1: Høie slipper ikke unna
Dagens langskudd 2: Solbakken prioriterer cupfinalen
V65 Leangen: Blekkan vet hvor målstreken er
V4 Boden: Lunsj med saftig innhold

Mandagens oddsprogram består blant annet av kamper fra Premier League, League One-playoffen, La Liga, Serie A, Allsvenskan, Superligaen og hockey-VM.


Swindon Town har eksistert i 136 år og spilte én sesong i Premier League i 1993/94. Det endte med 100 baklengsmål og direkte nedrykk. Siden den gang har laget spilt på nivå to, tre og fire i England, og vi må helt tilbake til 1999/2000 for å finne siste sesong fansen kunne glede seg over spill på nest øverste nivå.

Årets sesong har vært den beste på svært mange år, med fjerdeplass og 79 poeng i League One. Den første playoffkampen mot Sheffield United var en jevn affære, men en sen scoring sørget for at Swindon vant 2-1 og fikk et strålende utgangspunkt før returkampen i kveld.

Kantspilleren Nathan Byrne ble kampens store spiller for bortelaget. 22-åringen, som har en fortid i Tottenham, gjorde forarbeidet til 1-1-målet og satte selv inn 2-1 på overtid.

Den Norwich-eide forsvareren Harry Toffolo kan være tilbake i troppen etter skadetrøbbel de siste ukene. Troppen blir trolig den samme som i den første playoff-kampen.

Sheffield United spilte sist i Premier League i 2006/07, og de fire siste sesongene har laget tilbragt i League One. Det ble avgjort ganske tidlig i vårsesongen at laget skulle spille playoff, så innspurten har vært av den slappe sorten. Siste seier kom helt tilbake i begynnelsen av april, og de siste seks seriekampene endte 0-4-2.

Laget tok kun én borteseier på de siste sju forsøkene.

Manager Nigel Clough har flere skadebekymringer til kveldens kamp. John Brayford (forsvar) og Stefan Scougall (midtbane) måtte begge ut med skade i 1-2-tapet. Sistnevnte er helt sikkert ute, men Brayford har en mulighet for å bli klar til tross for at han forlot Bramall Lane på krykker. Jose Baxter (offensiv spiller med 10 seriemål) er et annet usikkerhetsmoment, mens Louis Reed (midtbane) og Terry Kennedy (forsvar) er uaktuelle.

Swindon vant hele 5-2 i hjemmekampen mot Sheffield i serien denne sesongen, og året før vant laget 2-1 på hjemmebane. Swindon har dermed gått seirende ut av tre av de siste fire innbyrdes oppgjørene.

Laget som har gjort det best sammenlagt etter kveldens kamp, møter Preston i opprykksfinalen på Wembley 24. mai.

The Robins har det psykologiske overtaket etter den sene seieren sist og bør ha gode vinnersjanser på hjemmebane mot et litt svekket Blades som har tapt de to siste kampene på County Ground.

Vi spiller H til 2,00 i odds.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag