*Nettavisen* Sportspill.

Takknemlig oppgave for Arsenal

Arsenal møter et Dortmund med enda større skadeproblemer enn dem selv i kveldens Champions League-kamp. Foto: Eddie Keogh (Reuters)

Engelskmennene kunne knapt ha møtt Dortmund på et gunstigere  tidspunkt.

Øvrige tips fra Sportspill onsdag:
Dagens langskudd: - Ny nedtur for Liverpool
Oddstips 1: - Brann ikke bra nok for Tippeligaen
Tippetips:
Malmö kan overraske mot Juventus
V76 Bjerke:
Superonsdag med kjempepott

Onsdagens oddsprogram er av det flotte slaget. Vi kan blant annet spille på Champions League, kvalikkampen mellom Mjøndalen og Brann, dansk cup og SHL.

HTML EMBED

Dagens oddstips 2

Arsenal – Borussia Dortmund H


HTML EMBED


Arsenal kunne ha sikret avansement fra gruppe D forrige runde, men klarte å rote vekk to poeng hjemme mot Anderlecht etter å ha ledet 3-0 da det gjenstod en drøy halvtime. Har imidlertid fem poeng til gode på belgierne med to runder igjen og går videre med seier eller uavgjort i kveld.

Like godt går det imidlertid ikke i Premier League, der det er blitt 1-2-tap for Swansea og Manchester United i det to siste kampene og en skuffende åttendeplass på tabellen. 17 poeng på 12 matcher er lagets dårligste start noensinne i PL.

Var det beste laget mot United, men det hjelper ikke når man ikke klarer å utnytte sjansene.

Hjemmelaget har som vanlig en del skadeproblemer, og til kveldens kamp er Mezut Özil, Mathieu Debuchy, Jack Wilshere, The Walcott og keeper Wojciech Szczesny blant spillerne som er bekreftet ute. Laurent Koscielny og Danny Welbeck er derimot inkludert i troppen.

Dortmund har hatt en meget merkelig sesong. I Champions League er en plass i sluttspillet sikret gjennom full pott på de første fire kampene, og sjansene for gruppeseier er også gode.

I Bundesligaen ligger storklubben derimot nede på en meget skuffende tredje sisteplass med 11 poeng på 12 kamper. Så ut til å ta tre viktige poeng borte mot Paderborn forrige runde, men oppgjøret endte til slutt 2-2 etter to mål av motstanderen den siste halvtimen.

Laget har enda større skadeproblemer enn Arsenal om dagen. I kveld er kaptein og landslagsstopper Mats Hummels, midtbanestjernen Marco Reus, Sven Bender (midtbane), Nuri Sahin (midtbane) og den greske landslagsforsvareren Sokratis Papastathopoulos uaktuelle.

I tillegg er Polens tidligere landslagskaptein Jakub Blaszczykowski usikker. Situasjonen blir ikke bedre av at flere spillere, deriblant Shinji Kagawa, har vært i dårlig form i høst.

Dortmund var det klart beste laget i det første møtet i Tyskland, men vi tviler på at vi får se en gjentakelse av 2-0-kampen. Bortelaget stiller sterkt svekket, og helgens bortekamp mot Eintracht Frankfurt er langt viktigere enn kveldens oppgjør.

Arsenal er ikke et lag som går for uavgjort på hjemmebane selv om det vil være et gunstig resultat, og vi spiller H til 2,30 i odds.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.