*Nettavisen* Sportspill.

Takknemlig oppgave for Monaco

Monaco har imponert stort i vinter og er på full fart oppover på tabellen etter en treg start på sesongen. Foto: Lionel Cironneau (Ap)

Bordeaux er sterkt svekket, og da bør dette bli en grei hjemmeseier for formsterke Monaco.

11.01.15 11:22

Øvrige tips fra Sportspill søndag:
Tippetips:
Toppkamper på kupongen
Oddstips 1:
Roma på gulljakt
Oddstips 2:
Frisk melder seg på gullkampen
Dagens dobbel 2: Gode nyheter for United
V64 Kalmar:
Dobbel jackpot med 1,6 mill ekstra
V4 Täby:
Norsk ryttere i hetluften

Det er en rekke interessante oppgjør på langoddsprogrammet. I Premier League skal både Arsenal og Manchester United i aksjon, i Spania er det toppoppgjør mellom Barcelona og Atletico, og i Serie A risikerer Juventus å miste ledelsen.

Det er også Tour de Ski-finale og masse annen spennende vinteridrett.

HTML EMBED

Dagens dobbel

Monaco - Bordeaux H
Nantes - Metz H
HTML EMBED


Monaco – Bordeaux H 1,70

Monaco har hatt en flott utvikling etter den trege sesongstarten og klatret til femteplass på tabellen etter seieren over Metz før jul. Har helt sluttet å slippe inn mål og står med fire strake seiere i serien.

Hadde få problemer med å slå Nimes ut av cupen i årets første kamp for en uke siden.

Forsvareren Aymen Abdennour og angriperen Lacina Traoré er opptatt med Afrikamesterskapet. Den defensive midtbanespilleren Geoffrey Kondogbia, kantspilleren Nabil Dirar og midtbanespilleren Jérémy Toulalan er skadet.

Bordeaux avsluttet året med et stygt 0-5-tap hjemme for Lyon og 1-2 borte mot Nantes. Er dermed blitt passert av dagens motstander og ligger på sjetteplass.

Fikk en grei start på året med seier over Toulouse i FA-cupen for en uke siden.

Har en rekke fravær til kveldens kamp. Toppscorer Cheick Diabaté (åtte mål) er skadet, mens angrepskollega Wahbi Khazri (fem mål) er opptatt med Afrikamesterskapet. Det samme er fire andre spillere, mens fem mann er på skadelista sammen med Diabaté.

Formsterke Monaco bør vinne greit mot en sterk svekket motstander.

Nantes - Metz H 1,67
Nantes var inne i en tung periode i starten av desember, men står nå med fire strake triumfer i serie og cup. Har klatret opp på sjuendeplass i Ligue 1. Er et gjerrig lag som verken scorer eller slipper inn mye mål.

Forsvarerne Papy Djilobodji (landslagsspill) og Kian Hansen (skadet) er eneste fravær.

Metz var det klart beste laget i Ligue 2 forrige sesong og så ut til å klare overgangen til det øverste nivået i Frankrike bra frem til senhøsten.

Ett poeng på de siste sju kampene har imidlertid sendt laget hodestups ned på tabellen, og kun målforskjellen skiller nå ned til Evian på nedrykk.

Afrikamesterskapet har tappet Metz for hele seks spillere, og spesielt den offensive spilleren Modibo Maiga, som er på lån fra QPR og som er delt toppscorer med fire mål, vil bli savnet. Juan Falcon, som også har scoret fire mål, er heller ikke med i troppen.

Et formløst Metz uten sine to mestscorende spillere kommer til å slite med å ta poeng. Vi spiller H også her og får en samlet odds på 2,84.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.