*Nettavisen* Sportspill.

Tetteys venner vinner

Foto: (AFP/Scanpix)

Midtbanegigantens tidligere klubb Rennes blir ett av to holdepunkt på langoddsen.

14.12.12 14:00

Sportspills meny fredag
V75 Forus: To bankere i jakten på 42 mill
V4 Färjestad: Suksessen fortsetter?
V65 Biri: En racer fra Gundersen
Premier League: Skaderapport

Langoddsen innleder med alpint, skiskyting og ishockey. Fra klokken 18.00 er det fotball fra 2. Bundesliga og Ligue 2, før vi får blant annet nederlandsk fotball, Bayern - Mönchengladbach fra Bundesliga og Rennes - Valenciennes fra Ligue 1 utover kvelden.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
17. Hannover Scorpions - Krefeld Penguine B 2,40

DEL, tysk ishockey. Scorpions ligger midt på tabellen og tar de fleste poengene sine hjemme. Formen er brukbar, 3-0-2 på de fem siste, der det ene tapet kom med 3-6 borte for dagens motstander for en uke siden. Krefeld Penguine topper både formtabell og bortetabell, og er fire poeng unna å toppe serietabellen. Formen er enestående god, åtte av de åtte siste er vunnet, og bare to ganger trengte man spilleforlengelse. Penguine har slått Scorpions i fem på rad, de vant 3-1 her i oktober. Her må vi prøve et langskudd på de godtgående pingvinene til en odds som ser for god ut til å stå urørt.

Dagens avslag
23. Bayern München - Bor. Mönchengladbach (0-1) H 1,34

Er Mönchengladbach virkelig så elendige til å spille fotball at vi skal kjøpe 1,34 på storseier til Bayern München? Slettes ikke. Mönchengladbach er blant de bedre lagene i Bundesliga, de er i god form og har bare tapt to bortekamper. På forrige reise spilte de 1-1 mot Schalke 04, som store outsidere. Bayern München spilte 1-1 mot Dortmund i sin forrige hjemmekamp, og så stor forskjell på lagene som oddsen indikerer at det er, kan vi ikke se at det skal være. Avslag.

Dagens spill
Det er en del spennende også i dag. Oddsen på Kjetil Jansrud var 2,85 før han kjørte ned til beste treningstid i går, nå er oddsen endret og vi lar den passere. Vi ser på en fransk og en tysk kamp i dagens spill.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

25. Rennes - Valenciennes
Ligue 1. Rennes tapte 0-1 i Nice i midtukerunden. Et fortvilende tap, man var svært uheldige med to utvisninger og straffe imot. Rennes faller dermed litt av i forhold til de tre lagene på topp, men opp til 4. plassen er det bare ett poeng når dette skrives. Forrige hjemmekamp ble det 2-2 mot Brest og Rennes har greie 4-1-3 på eget gress.

Kana-Biyik (f) og innbytter Y. Jebbour (f) er suspendert etter røde kort sist. Pajot (m) returnerer fra suspensjon og sentrale M’Vila (m) var tilbake i midtuken. I dag kan Montano (a) også være tilbake. Makon (m) er trolig ute, og langtidsskadde Boye (f) og Sane (a) er fortsatt ute.

Valenciennes var ubeseirede på eget gress da PSG kom på besøk i midtuken. Denne gangen ble man adskillige nummer for små og røk 0-4 for Zlatan og co. Formen er på vei ned, Valenciennes har 1-2-2 på sine fem siste og på bortebane de spilt 1-1 mot Nancy og tapt 0-1 for Saint Etienne i de to siste.

Danic (m) ser ut til å være ute med skade, han er ny på skadelisten og vil savnes. Ytterligere fire spillere er ute for bortelaget, men disse har vært ute en stund og det trengs antagelig bare én endring i startellever.

Det blir en endring i forsvarsrekka hos vertene, men vi tror ikke det feller dem. På hjemmebane skal Rennes ha gode sjanser mot et Valenciennes som ikke scorer så mange mål lenger og som er på vei ned i form. 1,75 for hjemmeseier brukes i en dobbel.

6. 1. FC Kaiserslautern - VfR Aalen
2. Bundesliga. Kaiserslautern kjemper om opprykk og de er ubeseirede på eget gress. Likevel har 4-5-0 totalt på Fritz-Walter-Stadion kostet dem en del poeng, som gjør at det per i dag er 7 poeng opp til Hertha Berlin på direkte opprykk. Formen er nede i en bølgedal, de to siste er tapt 0-2 borte mot Union Berlin og 0-1 borte mot St. Pauli. Det er uvanlig at Kaiserslautern går målløse av banen i to kamper på rad. Forrige hjemmekamp endte 1-1 mot meget bortesvake Regensburg.

Kicker kan fortelle at Alushi (m), Amri (m) og Micanski (a) fortsatt er ute, men det er ingen nye skader, og hjemmelaget kan tenkes å starte slik:

Sippel - Dick, Torrejon, Heintz, Jessen - Borysiuk - Azaouagh, Zuck - Baumjohann - Bunjaku, Idrissou

Aalen er ikke i sin aller beste form, de tapte hjemmekampen mot Duisburg sist fredag. På bortebane har de oftere hatt marginene med seg, og de er ikke alene i denne ligaen om å ta mer poeng borte enn hjemme. 4-2-3 på bortebane står det respekt av. 0-0 i Dresden, 3-1-seier i Regensburg og 0-0 mot Union i Berlin er deres tre siste borte.

Trener Ralph Hasenhüttl er igjen bortskjemt med skadefri tropp og kan stille sitt sterkeste lag. Det eneste han ikke er topp fornøyd med er at laget har måttet trene innendørs hele uken grunnet store snømengder. Kicker tror på denne oppstillingen:

Fejzic - Traut, Kister, Barth, Buballa - Leandro, A. Hofmann - Lechleiter, Dausch, Valentini - Reichwein

Kaiserslautern er gjort til veldig store favoritter denne gangen, til tross for at de viser tegn på formsvikt og har vunnet under halvparten av hjemmekampene sine. Aalen kan godt ta poeng her, og når oddsen er hele 2,30 på UB-garderingen, slår vi til. Fredagens dobbel gir 4,02 i samlet odds og innsatsen er som alltid en hundrelapp. Spillefrist klokken 17.55.

6. 1. FC Kaiserslautern - VfR Aalen (0-1) 2,25 3,35 2,30
25. Rennes - Valenciennes 1,75 3,00 3,70

Total odds 4,02

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.