Ståle Solbakken og FCK trenger tre poeng i kveldens Europa League-kamp i Helsinki.
Ståle Solbakken og FCK trenger tre poeng i kveldens Europa League-kamp i Helsinki. Foto: Giorgio Perottino (Reuters)

Tøff bortekamp for Solbakken

FC København er i poengnød før den fryktede bortekampen mot HJK.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill torsdag:
Dagens dobbel:
Mannefall for Everton
Oddstips:
  Frisk vinner toppkampen
V4 Umåker:   Ohlsson til lunsj
V5 Bjerke:  Kolle har bankeren
V65 Bergen:  Hesten som nekter å tape
V64 Gävle:  Ohlsson over alt

Det ble treff på begge de ordinære oddstipsene våre onsdag (Mjøndalen til 2,55 i odds og Arsenal til 2,30).

I kveld er det blant annet Eruopa League, Get-ligaen og SHL på oddsmenyen.

Dagens langskudd

HJK – FC København H


Det er ikke bare i Champions League det begynner å dra seg til i gruppespillet. I kveld blir mange av sluttspillplassene avgjort i Europa League, der man er kommet til runde fem av seks.

I gruppe B ligger FCK på tredjeplass med fire poeng. Ståle Solbakkens mannskap har slått HJK 2-0 på hjemmebane og spilt uavgjort borte mot Club Brügge. Fikk imidlertid en fotballeksjon av belgierne forrige runde, der det ble et pinlig 0-4-tap.

Brügge leder med åtte poeng, mens Torino har sju. Seier er med andre ord det eneste som teller for FCK i kveld.

Danskene fikk en tung start på den hjemlige sesongen, men har gradvis begynt å ta mer poeng og ligger for tiden på tredjeplass med 26 poeng på 15 matcher. Har tatt fem av ni mulige poeng på de tre siste kampene, men motstanden har vært nokså laber. Imponerte ingen i 1-0-seieren over bunnlaget Silkeborg (1-0) på hjemmebane sist.

Den viktige midtbanespilleren Christian Poulsen er ikke berettiget for spill i Europa League og er uaktuell i kveld. Kantspilleren Bashkim Kadrii og midtstopperen Kris Stadsgaard er ute med skader, og backen Christoffer Remmer blir trolig heller ikke klar.

HJK har tatt ett poeng mindre enn FCK og vil ligge nokså dårlig an med tanke på avansement selv om det skulle bli seier i kveld. Finnene er imidlertid meget vanskelige å slå på kunstgresset på Sonera Stadium, noe 2-1-seieren over Torino forrige runde er et bevis på.

I kvalifiseringen slo HJK også Rapid Wien hjemme, mens laget klarte 3-3 mot Athletic Bilbao kvaliken for to sesonger siden.

Finnene har ikke vært i aksjon siden seieren over Torino, men spilte treningskamp mot Malmö for en uke siden (0-4-tap i Sverige).

Stiller uten den tidligere Tippeliga-profilen Anthony Annan (karantene) og den danske keeperen Michael Tørnes (skadet) i kveld. Midtbanespilleren Rasmus Schüller er usikker.

FCK er ikke på toppnivå selv om laget har spilt åtte seriekamper uten tap. Var fryktelig svake mot Brügge forrige runde og møter en motstander som spiller med selvtillit og med hjertet på hjemmebane.

H til 3,40 i odds kan prøves med moderate innsatser som dagens langskudd.