Timon Wellenreuhter (19) ble kastet til ulvene da han kom inn som innbytter mot Bayern München tirsdag. I kveld debuterer Schalkes tredjekeeper fra start mot Borussia Mönchengladbach.
Timon Wellenreuhter (19) ble kastet til ulvene da han kom inn som innbytter mot Bayern München tirsdag. I kveld debuterer Schalkes tredjekeeper fra start mot Borussia Mönchengladbach. Foto: Michael Dalder (Reuters)

Tøff debut for Schalke-keeper (19)

Schalke stiller med tredjekeeperen i mål i kveldens viktige kamp.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill fredag:
Oddstips:  Celso Borges skal redde Deportivo
Nytt spill fra Norsk Tipping: Bli millionær med Nabolaget
V75 lørdag: Kim må fikse jackpotmillionene
V64 Bergsåker fredag: Herlig meny venter
V5 Biri lørdag: En helfrisk V5-banker
V65 Jarlsberg fredag: Larry viser vei

Fredagens langoddsprogram består blant annet av kamper fra Bundesligaen La Liga, Ligue 1 og alpin-VM.

Her finner du langoddsprogrammet for desktop.

Her finner du langoddsprogrammet for mobil.

Dagens dobbel

Schalke – Borussia Mönchengladbach (0-1) B
Troyes – GFC Ajaccio H


Schalke – Borussia Mönchengladbach (0-1) B 1,50
Schalke ligger på sjetteplass i Bundesligaen med 31 poeng, mens Borussia ligger tre plasser og to poeng over på tabellen. Dette er altså et meget viktig oppgjør i kampen om medaljer og Champions League-billett neste sesong.

Schalke spilte 1-1 borte mot Bayern München tirsdag denne uken. I utgangspunktet et strålende resultat, men hjemmelaget fikk Jerome Boateng utvist allerede etter 17 minutters spill, og Schalke måtte slite for å klare ett poeng.

Forrige helg ble Hannover slått 1-0 på hjemmebane, og Schalke har brukbare 6-3-1 hjemme på Veltins-Arena denne sesongen.

Til kveldens kamp sliter laget med mange fravær – flere av dem tunge.

Stjernespissen Klaas-Jan Huntelaar soner karantene, mens midtbanejuvelen Julian Draxler er blant de skadde spillerne. I tillegg er laget tvunget til å stille med tredjekeeper Timon Wellenreuther i mål. 19-åringen debuterte på A-lagsnivå som innbytter mot Bayern sist etter at Fabian Giefer ble skadet. Jan Kirchhoff og Marco Höger er usikre til kveldens kamp, og Benken er fylt opp med mange unge spillere.

Fraværssituasjonen er langt hyggeligere for bortelaget. Midtbanespilleren har problemer med akillesen og betegnes som usikker. Det samme er forsvareren Martin Stranzl, som fikk ballen i ansiktet i 1-0-seieren over Freiburg sist. Ellers ser de meget bra ut.

Borussia har startet året med to 1-0-seiere og er ligaen nest mest gjerrige lag med 16 baklengs på 19 kamper.

Sesongens første møte mellom disse to endte med 4-1-seier til Borussia, og laget vant også begge de to innbyrdes kampene forrige sesong.

Vi tviler på at Schalke vinner denne kampen, men det føles også litt feil å spille imot et lag som bare har tapt én hjemmekamp denne sesongen.

Handikapspillet 0-1 betyr at Borussia starter med 1-0-ledelse. Spillet går inn dersom det ikke blir seier til Schalke.

Kampstart: 20.30.

Troyes – GFC Ajaccio H 1,70
Ligue 2-leder Troyes stod med sju strake seiere før det ble bortetap mot Laval forrige fredag. Ifølge rapportene var det en jevnspilt kamp, og Troyes hadde fortjent poeng. Laget leder fortsatt ligaen med så mye som seks poeng på Brest, men det skal ikke så mange flere feilskjær til før man har en bråte med opprykksjagende lag i ryggen.

Har flotte 8-2-1 og 14-3 i målforskjell på hjemmebane. De siste seks på Stade de l'Aube har endt med seier.

Den faste midtbanespilleren Karim Azamoum soner karantene i dag, mens forsvareren Matthieu Saunier er usikker etter å ha skadet seg sist.

Fin form også på nyopprykkede GFC, som overraskende nok ligger høyere på tabellen enn AC Ajaccio (sistnevnte rykket ned fra Ligue 1 i fjor). Har 3-3-0 på de siste seks kampene etter noe skuffende 1-1 hjemme mot Clermont forrige runde og ligger på fjerdeplass. Det skiller bare ett poeng opp til Sochaux på direkte opprykk, og åtte opp til kveldens motstander.

På bortebane er det blitt 3-25 og 12-15 i målforskjell.

Laget er svekket i angrep av at toppscorer Khalid Boutaib soner karantene. Den faste midtbanespilleren Amos Youga stod over forrige kamp med skade og er usikker i dag.

Troyes har fremstått som ligaens klart beste lag i vinter, og vi tror tapet sist var mer et arbeidsuhell enn en varig trend. Ajaccio har et meget lavt budsjett og en tynn tropp som har prestert over evne denne sesongen.

Troyes vant sesongens første møte med GFC 4-0, og vi tror laget slår nådeløst tilbake etter tapet sist.

Kampstart: 20.00.

Samlet odds for dobbelen: 2,55.

Nytt spill fra Norsk Tipping:Bli millionær med Nabolaget