TIDENES FIASKO: Regjerende mester Spania var sammen med Australia det første lag som ble slått ut av sommerens VM. Nå skal Vicente del Bosque bygge opp et nytt vinnerlag, men den første testen er knallhard.
TIDENES FIASKO: Regjerende mester Spania var sammen med Australia det første lag som ble slått ut av sommerens VM. Nå skal Vicente del Bosque bygge opp et nytt vinnerlag, men den første testen er knallhard. Foto: Manu Fernandez (Ap)

Tøff oppgave for nye Spania

Vi tror Spanias landslagsnedtur fortsetter i kveldens kamp i Paris.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill torsdag:
Oddstips 2: 
Drømmedebut for Conte?
US Open:
Smasher vi inn enda en outsider?
V4 Tingsryd:
Tunge favoritter til lunsj
Lunsj Bjerke:
Toppopbjekter fra Lerum
V65 Øvrevoll:
Smeller det igjen?
Dobbel V5 Klosterskogen:
Åsbjørn i flyten

Det ble dessverre kjempebom på onsdagens tips på Tyskland, men vi gikk likevel i pluss takket være Kei Nishikoris seier over Stanislas Wawrinka i kvartfinalen i US Open til flotte 2,20 i odds.

I dag spilles det en del privatlandskamper i fotball, men det er også hockey og tennis på langoddsmenyen.

Dagens oddstips

Frankrike - Spania H

Frankrike hadde et strålende VM før det ble tap for Tyskland i kvartfinalen. Landet er vert for EM om to år og slipper dermed kvalifiseringen. Det er altså ingen grunn til å spare på kruttet i kveldens storkamp.

Mickael Landreau har gitt seg på landslaget, og han erstattes av Marseille-keeper Steve Mandanda. Franck Ribery har også pensjonert seg fra Les Bleus, mens Arsenal-duoen Olivier Giroud og Laurent Koscielny er skadet.

Landslagssjef Didier Deschamps har varslet at laget mot Spania kommer til å være tilnærmet identisk med det som tapte for Tyskland i VM.

Vicente del Bosque har fortsatt som landslagssjef selv om han varslet at han ville trekke seg etter Spanias elendige VM-innsats. Det er et generasjonsskifte på gang i troppen, og Xavi og Xabi Alonso, har pensjonert seg fra landslaget. Det samme har Alvaro Arbeloa og David Villa.

Del Bosque har utelatt Pepe Reina, Fernando Torres og Juan Mata fa troppen , mens Gerard Pique, Andres Iniesta og Javi Martinez er ute med skader. Fem av spillerne i troppen står uten landslagskamper.

Spania er nødt til å fornye både laget og spillestilen etter å ha blitt avkledd av Chile og Nederland i Brasil. Spørsmålet er om 63 år gamle del Bosque er rett mann for jobben, eller om man burde ha hentet inn yngre krefter med friske ideer.

Det er i alle fall tvilsomt om ”nye” Spania kommer til å blomstre allerede i første kamp etter VM. Del Bosque må også ta hensyn til at laget startet EM-kvaliken om kun fire dager, og det vil nok bli gjort en del endringer på laget underveis i matchen.

Frankrike var knallgode i sine siste landskamper i Paris før VM og stiller sterkt mot et svekket Spania. Vi lar oss friste av H-oddsen på 2,30.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus