SLITER: Vi tror Vancouver Canucks blir et nummer for små i nattens kamp. Her representert med ett blad Selin, Henrik.
SLITER: Vi tror Vancouver Canucks blir et nummer for små i nattens kamp. Her representert med ett blad Selin, Henrik. Foto: Brad Rempel (Reuters)

Tøff oppgave for Sedin-brødrene

Henrik Sedin mister trolig kampen grunnet skade og vi tror ikke på hans Vancouver Canucks i nattens kamp.

Kommersielt

Nettavisen/Sportspill har lagt bak seg en strålende helg på sine oddstips, der spesielt søndagen var meget sterk med singelspill på Watford (3,40) og GFC Ajaccio (3,00) og to spreke dobler som begge også gikk inn. Mandag ble det bom på to dobler, men hovedtipset og singelspillet på Arsenal satt.

Sportspills øvrige tirsdagsmeny:
Slalåmtips
: Kristoffersen er i fenomenal form
Fotballtips: Dobbel til 3,42 i odds

TV-kampene: Slik ser du fotball i høytiden

V5 Bjerke: Frekk lunsjbanker på Bjerke
V65 Momarken: Vi jakter ny suksess på Momarken
V4 Boden: Mer snadder blir servert i lunsjen

Tirsdagens langoddsprogram er kjemisk fritt for toppfotball, det eneste som skjer er en kamp i Serie B, en kamp i belgisk toppserie og noen kamper fra FA Trophy i England som ikke inkluderer lag fra noen av de fire øverste divisjonene. Ellers er det ishockey som dominerer listen og det er storslalåm fra Madonna Di Campiglio.

Tirsdagsnattens NHL-dobbel, innleveringsfrist klokken 01.25.
Tampa Bay Lightning + Los Angeles Kings, samlet odds 3,52.

Tampa Bay Lightning - Vancouver Canucks, H 1,85
Hjemmelaget kommer til oppgjøret i god form, med fire seire de siste seks kampene, eller tre de siste fire. Sist slo de Ottawa Senators komfortabelt med 5-2 og det eneste tapet de siste fire kom borte mot solide Washington Capitals.

Med 8-7 er Tampa Bay faktisk blant de svakeste hjemmelagene i NHL. Statistikken er 6-3-6 etter ordinær tid.

Hjemmelaget har en fæl skadestatistikk. Brian Boyle, J. T. Brown, Joel Vermin, Tyler Johnson, Jonathan Drouin, Ondrej Palat, Cedric Paquette og Mattias Ohlund er alle ute. Av disse er bare Joel Vermin og Mattias Ohlund under ti kamper spilt denne sesongen.

Gjestene får på sin side til absolutt ingenting for tiden, de har bare én seier de siste fem kampene, etter straffeslag borte mot Detroit. Dette er er den siste i en seks kamper lang rekke med bortekamper og de gleder seg nok til å komme tilbake til Vancouver igjen.

Rent poengmessig har Vancouver en grei bortestatistikk sett i forhold til resten, men de har spilt langt flere bortekamper enn de fleste andre lagene. 7-14 er statistikken deres på 21 kamper, eller 5-8-8 etter ordinær tid.

Den ene av Sedin-brødrene, Henrik med 31 målpoeng denne sesongen, er skadet. Det samme er Dan Hamhuis, Luca Sbisa og Brandon Sutter. Alle de siste tre har spilt femten kamper eller mer denne sesongen.

Uten Henrik Sedin skal det bli tøft for Vancouver Canucks, og vi tror ikke de klarer å reise seg fra den dårlige trenden. Vi spiller H til 1,85 i odds.

Los Angeles Kings - San Jose Sharks, H 1,90
Tabellforskjellen mellom disse lagene er stor, LA Kings har åtte poeng mer og ligger tretten plasser over San Jose på den totale NHL-tabellen. Avstanden har imidlertid blitt noe minsket i det siste, LA Kings har nemlig gått på tre nederlag de siste fire kampene.

Nå sist ble det et svært overraskende 5-0-tap for Toronto på bortebane, uten at det på noen måte reflekterer statistikken for øvrig. Toronto-målvakten sies å ha hatt en sjeldent god dag på jobben.

Hjemmestatistikken til LA Kings lyder 11-5, en godkjent statistikk. Etter ordinær tid er den 7-4-5. Kyle Clifford, Matt Greene og Dwight King er alle skadet for vertene. Av disse har kun førstnevnte spilt en vesentlig rolle i laget denne sesongen.

Gjestene skal spille sin siste av fem bortekamper på rad. De har to seire og to tap de siste fire bortekampene, to har gått til forlengning. Sist ble det overtidstap borte for solide Chicago Blackhawks.

Med 12-8 på tyve bortekamper er San Jose faktisk det nest beste bortelaget i hele NHL-sirkuset. Etter ordinær tid har de 8-6-6.

Joel Ward (ikke Crystal Palace-spilleren), Logan Couture og Raffi Torres er alle ute for San Jose Sharks. Førstnevnte har en viktig rolle i laget, Raffi Torres er fortsatt ikke ferdig med sin 41-kampers suspensjon.

LA Kings må slå tilbake etter det flaue tapet i Toronto, og de bør ha gode sjanser til det. 1,90 på hjemmeseier er brukbart og spilles.

Klikk her for å levere denne dobbelen!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør