MYE JUBEL: Crystal Palace-manager Alan Pardew har hatt god grunn til å juble denne sesongen.
MYE JUBEL: Crystal Palace-manager Alan Pardew har hatt god grunn til å juble denne sesongen. Foto: Lindsey Parnaby (Afp)

The Eagles fortsetter å fly høyt

Crystal Palace har vært svært gode når de har vært på reisefot, og kan forbedre statistikken mot skadeplagede Bournemouth.

Kommersielt

Sportspills øvrige lørdagsmeny:
Lørdagens singel 1: Vinn eller forsvinn for van Gaal
Lørdagens langskudd: Brennhete Leicester inntar Anfield
Lørdagens dobbel: Ingen julegaver for Brighton
Tippekupongen: Hiddink må levere

TV-kampene: Slik ser du fotball i julehøytiden

Boxing day er endelig her, og dagens langoddsprogram har masse godbiter å by på. 

Dagens singel 2, innleveringsfrist klokken 15.55.
Bournemouth - Crystal Palace, B, 2,65.

Bournemouth - Crystal Palace
Mange tippet Bournemouth rett ned til Championship etter deres sensasjonelle opprykk, men etter en tøff start på sesongen har Eddie Howe & co virkelig fått orden på ting. Sør-kyst klubben ligger nå på 14. plass i Premier League med 19 poeng på 17 kamper. Det er mye takket være borteformen deres, ettersom poengfangsten hjemme har vært mager. "The Cherries" har nemlig bare sanket ni poeng på eget gress denne sesongen, og står med 2-3-3 på Dean Court.

Bournemouth er nummer tre på Premier Leagues skadetabell, og har hele åtte spillere på listen. Tidlig i sesongen fikk de skader på viktige spillere som Max Gradel og Callum Wilson, og nå nylig har Joshua King og Junior Stanislas også havnet på listen. De gode nyhetene er at Lee Tomlin kan bli klar til oppgjøret.

Callum Wilson var offer for en stygg skade tidlig i sesongen, men selv om han ikke har spilt på mange kamper er han fortsatt klubbens toppscorer med sine fem mål. På delt 2. plass er skadede Junior Stanislas og Glen Murray, med 3 scoringer hver.

Bortesterke ørner
Bournemouths skadesituasjon passer nok Crystal Palace veldig bra. Crystal Palace er nemlig Premier Leagues 3. beste bortelag, og de har sanket hele 16 poeng når de har vært på reisefot. Den gode borteformen er en av grunnene til at de ligger på 6. plass med 29 poeng - med like mange poeng som Manchester United og Tottenham. Med seier og hjelp fra andre lag kan de dermed klatre opp til 3. plass.

Manager Alan Pardew har nok vært nervøs denne uken ettersom Yannick Bolasie, Connor Wickham og Yohan Cabaye alle har vært usikre til dagens oppgjør, men det er en fin julegave at han sannsynligvis får alle tre tilbake tilbake i tide. Ellers er Kwesi Appiah, Dwight Gayle, Mile Jedinak og Bakary Sako utilgjengelige.

Sommersigneringen Yohan Cabaye er klubbens toppscorer med fem nettkjenninger så langt. Like bak følger Yannick Bolasie med fire scoringer - og nettopp derfor er det nok gledelig for Pardew å få toppscorerne sine tilbake fra skade.

Med tanke på Bournemouths skadeproblemer tror vi det blir svært vanskelig for dem når bortesterke Crystal Palace kommer til Englands sørkyst. Med 2,65 i odds backer vi Alan Pardew til å ta tre poeng nye poeng mot skadeskutte Bournemouth.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør