Keeper Guillermo Ochoa bidro sterkt til at Mexico klarte ett poeng mot Brasil.
Keeper Guillermo Ochoa bidro sterkt til at Mexico klarte ett poeng mot Brasil. Foto: Fabrice Coffrini (AFP / NTB scanpix)

Thrillerkamp i gruppe A

Skjebnekampen mellom Kroatia og Mexico blir en garantert en meget spennende affære.

Kommersielt

Sportspills meny mandag:
VM-tips 1: Er Nederland gode nok?
VM-tips 2: I kveld blir det Oscar-fest
VM-langskudd:
Komplett Spania-fiasko
Tennis Wimbledon: Nettavisen vurderer turneringen
V64 Halmstad: Carsten byr på et mulig dansk sjokk
V65 Biri: 
Lerum har deilige godbiter på gang

I kveld kan vi spille på fire VM-kamper på langoddsen, Australia - Spania, Nederland - Chile, Kroatia - Mexico og Kamerun - Brasil.

Dagens VM-tips 3

Kroatia - Mexico UForutsetningene før siste runde i gruppe A er som følger: Mexico tar seg videre til cupspillet med uavgjort eller seier, mens Kroatia etter all sannsynlighet trenger seier for å gå videre. Dersom Brasil skulle tape for Kamerun, vil uavgjort holde for Kroatia. Teoretisk sett kan Mexico gå videre med tap, men da må Brasils eventuelle tap for Kamerun bli på mange mål.

Kroatia spilte en god åpningskamp mot Brasil, men hadde verken dommeren eller marginene på sin side og måtte ta til takke med 1-3-tap. Med spisstjernen Mario Mandzukic tilbake mot Kamerun ble det målfest, og laget ga seg ikke før det stod 4-0.

Mexico har vært en av VMs mest positive overraskelser og har skaffet seg et strålende utgangspunkt før den siste kampen. Åpnet med en overbevisende seier over Kamerun og tok et svært viktig poeng i thrilleren mot Brasil.

Guillermo Ochoa stod som en vegg i den kampen og har holdt buret rent i samtlige 180 minutter så langt. Selv om Brasil hadde de største sjansene, kom Mexicos meget hardtarbeidende midtbane til en rekke avslutninger fra 18-25 meters hold, og flere av skuddene kunne nådd nettmaskene med litt finjustering av siktet.

Dette er en kamp mellom to sterke og godt organiserte lag, og det er ingen lett oppgave å tippe riktig vinner. Når vi faller ned på uavgjort, skyldes det to ting:

For det første er Mexico videre med uavgjort, og det er resultat laget er i stand til å spille på. For det andre betaler Norsk Tipping 3,25 ganger pengene for uavgjort, noe som er klart høyest av HUB-tegnene.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus