Odion Ighalo (nederst) feirer scoring sammen med lagkamerat  Lloyd Dyer.
Odion Ighalo (nederst) feirer scoring sammen med lagkamerat  Lloyd Dyer. Foto: Nigel French (Pa Photos)

Tidligere Lyn-spiss med seks mål på to kamper

Odion Ighalo herjer i Championship og kan skyte Watford til Premier League-kontrakt.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill fredag:
Tippetips:
  Blir det 12 rette igjen?
Dagens dobbel:
  Frekk variant til 4,32 i odds
V65 Jarlsberg:
  Jackpotfest med Høitomt
V65 Östersund:
En tøff banker

Fredagens langoddsprogram består blant annet av kamper fra Bundesligaen, Championship, Ligue 1 og Ligue 2.

Dagens langskudd

Bournemouth - Watford B


Odion Ighalo er ikke den Lyn-nigerianeren folk flest husker best fra midten av 2000-tallet. Det skyldes ikke at han presterte noe spesielt dårligere enn John Obi Mikel og Chinedu Ogbuke, men snarere at oppholdet hans i Tippeligaen var kort, og at karrieren ikke har utviklet seg som forventet.

Som 18-åring var han nemlig en hit i Tippeligaen og scoret 9 mål på 20 kamper for Lyn i 2007/08. Ighalos dragninger og ro med ballen innenfor 16-meteren er noe Lyn-fansen fortsatt har våte drømmer om.

Ighalo var sterkt ønsket av Brann, men gikk i stedet til Udinese sammen med Jo Inge Berget. Der klarte han aldri å etablere seg, og han var på utlån til ulike klubber i fem år før Watford signerte ham på permanent basis i fjor høst.

25-åringen har spilt seg til fast plass i Watford-angrepet i løpet av vinteren og har hatt to fantastiske kamper på rad. Watford lå under 0-2 til pause hjemme mot tabelljumbo Blackpool sist, men tok fullstendig over etter hvilen og ga seg ikke før det stod 7-2 i målprotokollen. Ighalo scoret fire av målene og er nå oppe i elleve seriemål. Nigerianeren puttet også to mål i Watfords nest siste kamp, som endte 5-0 over Charlton.

Ingen nye skadeproblemer for Watford, men Joel Ekstrand (forsvar), Almen Abdi (midtbane), Fernando Forestieri (angrep) og Sean Murray (midtbane) er ute med skader.

Bournemouth fremstod lenge som uovervinnelige, men laget har nå tapt tre av de fire siste kampene etter 1-2 mot Aston Villa i FA-cupen forrige helg. Gikk på en smell borte mot Leeds forrige serierunde og tapte også den siste hjemmekampen i ligaen (1-2 mot Norwich).

Leder fortsatt serien, men Watford på sjetteplass er bare fire poeng bak.

Den sørafrikanske angriperen Tokelo Rantie håper å rekke kampen ettersom landets hans er ute av Afrikamesterskapet. Forsvareren Dan Gosling er ute med skade.

Watford har scoret tolv mål på sine to siste kamper og kan ikke utelukkes mot et Bournemouth som ikke er helt i slag om dagen. Borteseier til 3,85 i odds kan prøves som et langskudd med moderate innsatser.